Oprescu, consultat in arest de un medic de la Spitalul Universitar

Vineri, 25 Septembrie 2015, ora 19:58
2798 citiri
Oprescu, consultat in arest de un medic de la Spitalul Universitar
Foto: Arhiva Ziare.com

Profesorul doctor Leonida Gherasim, de la Spitalul Universitar de Urgenta, a venit, vineri seara, la Arestul Central al Politiei Capitalei pentru a-l consulta pe Sorin Oprescu pentru probleme cardiace, in urma unei solicitari facute de primarul suspendat al Capitalei, prin avocatii acestuia.

"Am la mine un stetoscop si aparatul de tensiune, dar nu sunt echipamentele necesare si suficiente", a declarat medicul Leonida Gherasim, la intrarea in Arestul Central al Capitalei.

Intrebat de jurnalisti cum va evalua starea de sanatate a lui Sorin Oprescu cu aceste instrumente, doctorul a raspuns ca pe baza documentatiei medicale pe care o va vedea si in urma consultului.

Profesorul Leonida Gherasim a mai precizat ca stie partial istoricul medical al edilului suspendat al Capitalei.

"Orice consult medical se termina cu o recomandare", a conchis medicul Leonida Gherasim

Intr-un raport realizat de o echipa de specialisti trimisa de Avocatul Poporului la Arestul Central al Politiei Capitalei pentru a face verificari cu privire la respectarea dreptului la sanatate al lui Sorin Oprescu se precizeaza ca edilul suspendat al Capitalei trebuie dus de urgenta si tinut sub observatie intr-o sectie de cardiologie, cu aparatura de specialitate, avand in vedere "agravarea starii de sanatate, in contextul antecedentelor personale patologice".

Avocatul Poporului: Sorin Oprescu trebuie internat in spital

Doi reprezentanti ai Avocatului Poporului, insotiti un medic si un reprezentant al unei organizatii non-guvernamentale, au fost joi la Arestul Central al Politiei Capitalei, dupa ce institutia s-a sesizat din oficiu cu privire la situatia lui Sorin Oprescu. Acestia au stat de vorba cu Sorin Oprescu si cu conducerea Arestului Central, pentru a verifica daca au fost respectate dreptul la viata, la integritate fizica si psihica si dreptul la ocrotirea sanatatii in cazul primarului suspendat al Capitalei.

Primarul suspendat al Capitalei, care sufera de diabet, a fost dus, luni 21 septembrie, din Arestul Central al Politiei Capitalei, unde este incarcerat din 6 septembrie, la Spitalul "Sfantul Ioan", pentru ca acuza dureri in piept, suspectandu-se un infarct. El a fost supus unor investigatii medicale, eliminandu-se suspiciunea, apoi a fost readus in Arestul Capitalei.

Sorin Oprescu ramane dupa gratii

Avocatii lui Sorin Oprescu au solicitat, marti, comisiei de la Arestul Central al Politiei Capitalei sa ii permita lui Sorin Oprescu sa fie consultat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, de trei dintre medicii sai curanti, printre care profesor dr. Dragos Vinereanu si profesor dr. Leonida Gherasim, pentru probleme cardiace care s-au amplificat in ultima perioada.

Politia Capitalei a anuntat ca Sorin Oprescu va fi consultat in cabinetul medical din Arestul Central, de medicul specialist pe care primarul suspendat al Capitalei il doreste, iar acesta va decide asupra tratamentului.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv in 6 septembrie, de Tribunalul Bucuresti, la cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, care il acuza de luare de mita.

Ponta, despre Oprescu: I-as face rau daca as vorbi, iar sar securistii din presa. Sufleteste, tin cu el

Decizia de arestare preventiva a fost contestata de Sorin Oprescu si judecata in 14 septembrie la Curtea de Apel Bucuresti, de magistratul Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). Magistratul a mentinut decizia din 6 septembrie a Tribunalului Bucuresti, Sorin Oprescu ramanand in arest preventiv si fiind suspendat din functie, din 15 septembrie.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Medic consult Oprescu arest, #consult medical Oprescu arest, #Oprescu arest mita, #Oprescu arestat mita , #arestat