Primarul Sorin Oprescu afla luni daca va fi eliberat

Luni, 14 Septembrie 2015, ora 07:16
2851 citiri
Primarul Sorin Oprescu afla luni daca va fi eliberat
Foto: Arhiva Ziare.com

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, afla luni daca ramane in arest preventiv, caz in care va fi suspendat din functie, sau va fi eliberat si cercetat sub control judiciar, in dosarul in care este acuzat de luare de mita, dupa ce ar fi primit 25.000 de euro.

Edilul sef al Capitalei a fost arestat preventiv in 6 septembrie, de Tribunalul Bucuresti, la cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, care il acuza de luare de mita.

Sorin Oprescu, dupa gratii - Drumul de la flagrant delict la arest

Decizia de arestare preventiva a fost contestata de Sorin Oprescu si va fi judecata luni de un complet de la Curtea de Apel Bucuresti, din care ar face parte si judecatorul Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti vor decide definitiv daca Sorin Oprescu va ramane in arest preventiv pentru 30 de zile, va fi plasat in arest la domiciliu sau va fi cercetat in libertate, sub control judiciar.

Dosarul lui Sorin Oprescu: Alte sapte persoane au fost arestate

In cazul in care Sorin Oprescu va ramane in arest, va fi suspendat din functie de catre prefectul Capitalei, iar atributiile de primar general vor fi preluate de unul dintre viceprimari, decizia urmand sa fie luata in Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Primarul Sorin Oprescu a transmis, prin unul dintre avocatii sai, inaintea judecarii apelului, ca i-a fost frica de provocare si nu a scapat, dar ca "nu este un derbedeu".

Sorin Oprescu, mesaj din inchisoare: Nu sunt un derbedeu

Alexandru Chiciu, avocatul principal al primarului Capitalei, spunea, dupa ce l-a vizitat in arest, ca Sorin Oprescu nu a cerut si nu a primit bani niciodata. Avocatul arata ca Sorin Oprescu "nu va demisiona", iar mesajul sau pentru toti cei care s-au grabit sa-l acuze este: "Aveti putintica rabdare, domnilor!". Chiciu a mai spus ca primarul este dependent de insulina si are probleme medicale care sunt deja de notorietate, insa apararea nu doreste sa invoce aceste probleme, aceasta fiind "dorinta lui Sorin Oprescu".

Sorin Oprescu, retinut: Primarul lua 10% din valoarea contractelor semnate. A fost denuntat de patru persoane (Video)

Procurorii DNA il acuza pe Sorin Oprescu de luare de mita, sustinand ca in 5 septembrie, in baza unei intelegeri prealabile cu seful unei institutii publice din subordinea sa si o persoana de incredere, a primit de la primul suma de 25.000 euro din 60.000 euro ceruti de cei doi pentru edil, de la patru persoane care ulterior l-au denuntat.

Surse judiciare declarau pentru Mediafax ca persoana care i-a dus banii lui Sorin Oprescu ar fi seful Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa.

Sorin Oprescu a fost ulterior oprit in trafic, in noaptea de 5 spre 6 septembrie, iar asupra sa ar fi fost gasita suma de 5.000 de euro din banii care ar fi fost primiti ca mita, au mai spus sursele citate.

De ce a fost arestat Sorin Oprescu: Procurorii au interceptari si inregistrari video si audio cu edilul (Video)

Judecatorul Daria Isabela Mihet, de la Tribunalul Bucuresti, care a dispus arestarea lui Oprescu, a aratat, in motivarea deciziei, ca edilul a primit suma de 25.000 de euro pentru mentinerea in functie a unui functionar din subordine, si nu cu titlu de imprumut, asa cum a sustinut "in mod cu totul neconvingator" in fata instantei.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Sorin Oprescu arestat, #Sorin Oprescu mita, #Sorin Oprescu arestat contestatie , #arestat