Sorin Oprescu, coleg de celula cu Mohammad Munaf

Marti, 08 Septembrie 2015, ora 10:47
5140 citiri
Sorin Oprescu, coleg de celula cu Mohammad Munaf
Foto: Arhiva Hepta.ro

Primarul Sorin Oprescu, care se afla in arestul Politiei Capitalei, imparte celula cu Mohammad Munaf, implicat in rapirea celor trei jurnalisti romani in Irak, in 2005.

Edilul Bucurestiului, arestat preventiv pentru 30 de zile, se afla in arestul Politiei Capitalei. Oprescu imparte celula cu Mohammad Munaf, condamnat definitiv, in 2008, de Curtea de Apel Bucuresti, la 10 ani de inchisoare, pentru acte de terorism, au precizat surse din Politie pentru Ziare.com.

Cei doi ar fi incarcerati singuri, intr-o celula de opt persoane.

Primarul Capitalei a fost retinut de procurorii DNA sambata noapte, iar duminica, putin inainte de miezul noptii, magistratii Tribunalului Bucuresti au emis mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele edilului, care a fost dus in arestul Politiei Capitalei. Decizia nu este definitiva si a fost contestata de Sorin Oprescu la Curtea de Apel Bucuresti.

Viceprimar, dupa arestarea lui Oprescu: Primaria e intr-o situatie de avarie, nu se pot plati nici salariile

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a oferit, marti dimineata, o serie de informatii legate de retinerea lui Sorin Oprescu, precizand ca dosarul a fost deschis in primavara, ca urmare a unor sesizari depuse de doua persoane fizice, si ca primarul Capitalei nu a fost prins in flagrant delict, asa cum s-a speculat in presa.

Sefa DNA a raspuns intrebarilor adresate de jurnalisti la sediul CSM, inainte de sedinta saptamanala.

Avocatul lui Sorin Oprescu: Am contestat decizia. Nu a luat mita, nu a fost un flagrant, nu exista interceptare

Laura Codruta Kovesi a afirmat ca o parte din presupusa mita a fost gasita asupra lui Sorin Oprescu, la perchezitia corporala desfasurata in sediul DNA, o alta parte la domiciliul sau, iar restul "la un martor care a fost audiat in aceeasi seara (sambata spre duminica - n.red.) ".

"Din considerente de tactica ale anchetei nu a fost oprit in momentul presupusei fapte, ci a fost citat cu mandat. Potrivit noului Cod de Procedura Penala, nu se pot efectua perchezitii domiciliare dupa ora 20", a mai precizat aceasta, adaugand ca in dosar "sunt suspectate si alte persoane", dar negand ca fiul edilului, Mircea Oprescu, ar avea vreo legatura cu acest caz sau cu altele, asa cum s-a speculat in mass-media.

De ce nu a fost suspendat pana acum Sorin Oprescu din functia de primar al Capitalei

Mohammad Munaf a fost condamnat definitiv in lipsa, in mai 2008, de catre Curtea de Apel Bucuresti, la 10 ani inchisoare pentru acte de terorism savarsite atat pe teritoriul tarii, cat si in afara acesteia, impotriva unor cetateni romani. De atunci, el a fost urmarit international prin Interpol.

La finalul lunii august, Mohammad Munaf, care este acuzat ca a orchestrat alaturi de Omar Hayssam rapirea celor trei jurnalisti romani in Irak, in 2005, a fost adus in Romania.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Sorin Oprescu celula Munaf, #Oprescu celula Munaf arest, #Oprescu arestat mita , #arestat