Sorin Oprescu, transferat din arest la Spitalul Fundeni (Video)

Joi, 08 Octombrie 2015, ora 15:17
6277 citiri
Sorin Oprescu, transferat din arest la Spitalul Fundeni (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Sorin Oprescu va fi transferat din Arestul Capitalei la Spitalul Fundeni, pentru a i se face un set de analize medicale si a fi supus unor investigatii de specialitate, dupa ce i-a fost depistat un nodul la un plaman, care ridica suspiciuni privind un posibil cancer, spun avocatii edilului.

Avocatii au declarat, ca Sorin Oprescu a fost anuntat joi dimineata ca urmeaza sa fie avizata cererea acestuia de transfer la Spitalul Fundeni, unde sa fie consultat si supus unor analize medicale de catre specialisti.

De ce nu a fost eliberat Sorin Oprescu: Viata lui nu este in pericol in arest

"Pana la acest moment, nu avem nicio recomandare scrisa cu privire la persoana lipsita de libertate", a declarat, seful Serviciului de presa al Politiei Capitalei, Diana Sarca.

Avocatul spune ca Oprescu are un nodul la plaman

Avocatul Alexandru Chiciu a depus, in 3 octombrie, la Arestul Central al Politiei Capitalei, o noua cerere de internare a lui Sorin Oprescu, dupa ce, in urma investigatiilor medicale la care a fost supus, s-ar fi stabilit ca ar suferi de 12 afectiuni, unele grave, fiindu-i depistat si un nodul la un plaman, care ridica suspiciuni privind un posibil cancer.

Potrivit avocatilor, din raportul medicilor care au evaluat starea de sanatate a lui Sorin Oprescu rezulta ca primarul suspendat al Capitalei ar avea 12 afectiuni, fiind stabilite 12 diagnostice.

Avocatul lui Oprescu: Sufera de 12 afectiuni cu riscuri ridicate

In urma investigatiilor medicale amanuntite, medicii ar fi constatat ca Sorin Oprescu ar avea un nodul la un plaman, despre care sustin ca ar ridica risc oncologic moderat si recomandarea ar fi evaluarea functionalitatii pulmonare. Potrivit raportului medicilor, lui Sorin Oprescu i-ar fi fost depistat "un nodul pulmonar segment 10 posterior, lob inferior drept", fiind recomandata efectuarea unei spirometrii. Avocatii au sustinut ca aceasta evaluare ar trebui facuta la un spital specializat in tratarea afectiunilor pulmonare.

Sorin Oprescu, incarcerat din 6 septembrie in Arestul Central al Politiei Capitalei, a fost transferat, in 26 septembrie, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a stat internat intr-o rezerva la Sectia de Cardiologie, sub paza, pana in 29 septembrie. Medicii de la SUUB i-au facut mai multe investigatii, printre care si o coronarografie.

Oprescu a fost dus in 26 septembrie la spital, dupa ce avocatii acestuia au solicitat sa fie supus unor investigatii intrucat sufera de diabet si are probleme cardiace, care s-au accentuat in urma arestarii acestuia.

Judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Bucuresti care in 25 septembrie a respins cererea lui Sorin Oprescu de inlocuire a arestului preventiv cu control judiciar sau arest la domiciliu a aratat, in motivare, ca primarul suspendat al Capitalei a depus la dosar o serie de inscrisuri din care rezulta ca prezenta, la momentul incarcerarii, diabet zaharat tip II cu necesar de insulina, arterita, retinopatie incipienta, stent in 2005.

Sorin Oprescu a declarat ca primeste tratamentul medical de care are nevoie in arest, "dar nu vrea sa moara in arest", intrucat glicemia sa este foarte mare, neputand tine sub control strict alimentatia pe care o primeste prin cantarire, lucru pe care il facea atunci cand se afla in stare de libertate.

"Judecatorul de drepturi si libertati retine ca, indubitabil inculpatul prezinta boli grave, fiind posibil ca starea de arest preventiv in care se gaseste de 20 de zile sa-i fi cauzat un stres emotional puternic, care poate duce la agravarea starii de sanatate in viitor. Din modul in care inculpatul si-a prezentat cauza, se constata ca acesta arata ca prin luarea masurii arestarii preventive, din cauza bolilor de care sufera, ii este pusa in pericol viata.

Judecatorul de drepturi si libertati constata ca la acest moment procesual, din datele dosarului rezulta ca inculpatul primeste tratamentul medical de care are nevoie, chiar inculpatul afirmand ca isi administreaza singur insulina. Trebuie precizat ca nu exista o expertiza medicala din care sa rezulte ca viata inculpatului este in pericol din cauza conditiilor de detentie pe durata masurii arestarii preventive sau ca afectiunile de care sufera inculpatul l-ar supune unui pericol sau unei incercari de o intensitate care sa depaseasca nivelul de suferinta inerent detentiei", a notat judecatorul in motivare.

De asemenea, instanta a constatat ca nu exista inscrisuri medicale din care sa rezulte ca bolile de care sufera Sorin Oprescu nu ar putea fi tratate in sistemul penitenciar al retelei medicale a Administratiei Penitenciarelor ori ca nu ar avea posibilitatea efectuarii unui tratament sub paza in reteaua medicala de specialitate a Ministerului Sanatatii.

"Totodata, se observa ca nu exista inscrisuri ori alte informatii din care sa rezulte ca inculpatului nu ii este asigurata alimentatia corespunzatoare in arest, astfel ca se constata ca este neintemeiata sustinerea inculpatului in sensul ca ii este pusa in pericol viata", a mentionat judecatorul.

Instanta a apreciat ca urmarirea penala fata de Sorin Oprescu nu este finalizata, iar pentru ca este posibil ca acesta sa influenteze ancheta, nu este oportuna, la acest moment procesual, masura arestului la domiciliu sau controlul judiciar.

Recent, procurorii au cerut instantei prelungirea arestului preventiv in cazul lui Sorin Oprescvu, solicitare care a fost admisa in 30 septembrie de Tribunalul Bucuresti. Decizia de prelungire cu inca 30 de zile a arestului a fost contestata si se va judeca tot la Curtea de Apel Bucuresti.

Procurorii DNA il acuza pe Sorin Oprescu de luare de mita, sustinand ca in 5 septembrie, in baza unei intelegeri prealabile cu seful Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, si cu fostul sau sofer Cristian Stanca, zis "Grenada", a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruti de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea si Octavian Alin Petroi, denuntatori in dosar. Firma efectua lucrari la Palatul de la Mogosoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infractionala a lui Popa si l-ar fi mentinut in functie, sustin anchetatorii.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Oprescu internat arestat, #Oprescu internat spital , #arestat