Autostrada lui Oprescu ar putea afecta structura de rezistenta a blocurilor

Duminica, 21 Septembrie 2008, ora 16:02
2958 citiri
Autostrada lui Oprescu ar putea afecta structura de rezistenta a blocurilor

Autostrada suspendata cu care Sorin Oprescu a facut "furori" printre alegatori in timpul campaniei electorale este trasata intr-un proiect mai vechi al Primariei Generale, abandonat insa in 2006 din considerente tehnice, sustine Adriean Videanu, fostul primar general al Capitalei.

Autostrada dorita de primarul general ar urma sa traverseze Capitala si sa contribuie la descongestionarea traficului sufocat din pricina numarului mare de masini.

Un proiect similar cu cel visat de actualul edil-sef al Bucurestiului a fost schitat de un grup de rusi "temerari" in urma cu cativa ani.

Potrivit viceprimarul general Razvan Murgeanu, care a ocupat aceasta functie si in mandatul lui Videanu, proiectul expertilor rusi propunea o sosea suspendata care sa mearga pe deasupra liniilor de tramvai.

"Sunt bulevarde unde o astfel de constructie se preteaza, dar pentru alte artere apar probleme care nu pot fi rezolvate", sustine Murgeanu, citat de NewsIn.

Principala problema identificata de specialistii in domeniu este cea a distantei dintre soseau suspendata si blocurile din apropiere. Din cauza ca unele bulevarde sunt inguste, soseaua suspendata ar trebui sa treaca foarte aproape de blocuri.

Ar aparea, astfel, problemele mari legate de zgomot, care nu vor putea fi atenuate in totalitate de panouri antifonice. In plus, masinile vor produce trepidatii care ar afecta structurile de rezistenta ale locuintelor.

In al doilea rand, specialistii sustin ca spatiul pentru arterele de dedesubt ar putea fi restrans tocmai de pilonii de rezistenta ai soselei suspendate.

Pe de alta parte, pentru descongestionarea traficului, reprezentantii Ministerului Transporturilor considera mult mai fiabila o linie de metrou usor intre Gara de Nord si Otopeni.

"Acest proiect ar fi si mult mai ieftin si mai usor de pus in practica decat o autostrada suspendata", sustin surse din MT, care au explicat ca o linie de metrou usor ar costa 205 milioane de euro, fara TVA, si ar urma sa aiba lungimea de 19 kilometri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
#Adriean Videanu, #Sorin Oprescu, #autostrada suspendata , #autostrada suspendata