Companii din China si Turcia, interesate de autostrada suspendata a lui Oprescu

Vineri, 12 Octombrie 2012, ora 20:57
2392 citiri
Companii din China si Turcia, interesate de autostrada suspendata a lui Oprescu
Foto: Ghimpele

Primarul general Sorin Oprescu s-a intalnit vineri la sediul municipalitatii cu reprezentantii unei companii chineze si ai uneia din Turcia, care s-au aratat interesati de proiectul pentru inchiderea inelului median de circulatie in zona nord a Bucurestiului, a anuntat Primaria Capitalei.

Delegatia chineza a fost formata din reprezentanti ai grupului Shanghai Urban Construction Group (SUCG) International Engineering Co. Ltd. Oprescu a discutat cu acestia despre posibilitatea incheierii unui parteneriat public-privat pentru realizarea proiectului.

In cadrul intrevederii, Yu Qiu, unul dintre reprezentantii SUCG International Engineering, a explicat faptul ca sunt interesati de acest proiect si ca, avand in vedere complexitatea si dimensiunea lucrarii, se va analiza posibilitatea formarii unui consortiu de firme chinezesti interesate sa poata prelua realizarea intregului proiect.

SUCG International Engineering, care are o cifra de afaceri de cinci miliarde de euro pe an, este specializat in lucrari de infrastructura si constructii de poduri si tuneluri si dispune de tehnologia necesara realizarii in parteneriat public privat a acestui proiect de anvergura.

Tot vineri, Oprescu a primit si vizita reprezentantilor companiei Artimpeks LTD, din Turcia, Osman N.Gulel si Ali Riza Yilmaz.

In cadrul intalnirii, specialistii municipalitatii au prezentat proiectul referitor la inchidere inelul median de circulatie an zona ed nord a Capitalei sau Autostrada Urbana, pe tronson Lacul Morii - Soseaua Colentina. Membrii delegatiei turce s-au declarat interesati de acest proiect si au solicitat toate informatiile tehnice aferente.

Potrivit reprezentantilor Primariei Capitalei, in viitorul apropiat urmeaza sa aiba loc o noua intalnire in care sa se discute si alte detalii, inclusiv identificarea solutiilor optime de finantare.

La sfarsitul celor doua intalniri, primarul general a subliniat faptul ca societatea romaneasca are un potential imens, iar Capitala trebuie sa fie motorul acestui proces.

De asemenea, Oprescu a explicat faptul ca este important faptul ca Bucurestiul reprezinta o piata credibila si atractiva si ca firme importante din intreaga lume doresc sa dezvolte proiecte de investitii in parteneriat public-privat in Romania si in primul rand in Bucuresti.

AFP face praf proiectul lui Oprescu

Specialistii francezi au criticat proiectul de autostrada suspendata a lui Oprescu, spunand ca traficul nu poate fi limitat fara un transport public foarte bine pus la punct.

Autostrada suspendata a lui Oprescu, facuta praf de specialisti francezi

Acestia au explicat ca Europa nu se confrunta doar cu problema numarului masinilor, ci si cu cea a extinderii continue a oraselor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#Oprescu primar autostrada suspendata, #Oprescu autostrada investitori China, #Oprescu autostrada suspendata investitori , #autostrada suspendata