Vanghelie, despre candidatura lui Oprescu: E la capitolul zvonuri simpatice

Miercuri, 29 Iulie 2009, ora 16:40
1882 citiri
Vanghelie, despre candidatura lui Oprescu: E la capitolul zvonuri simpatice
Foto: Realitatea TV

O eventuala candidatura a primarului Capitalei Sorin Oprescu la presedintia Romaniei in noiembrie a fost luata in ras de liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, care a incadrat informatia la categoria "zvonuri simpatice".

Intrebat cum comenteaza informatiile care dau ca sigura inscrierea edilului general in cursa pentru Cotroceni cu conditia sa fie sustinut de un partid puternic, Vanghelie a inceput sa rada, miercuri, prezent la sediul PSD din sectorul 5.

"E la capitolul zvonuri simpatice. Romanii vor putea sa analizeze ce s-a facut la Primaria Capitalei si apoi sa voteze", a spus pesedistul, adaugand ca "romanii vor putea sa vada exact cat de multe s-au intamplat la Primaria Capitalei si vor analiza la fel de bine cum vor vota".

Ironic, Vanghelie a sugerat ca sansele lui Oprescu sa ajunga presedintele Romaniei sunt egale cu ale unor colegi de-ai lui din sectorul 5, mai putin cunoscuti. "Asta este viata. Suntem liberi sa candidam cu totii", a spus Vanghelie.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat saptamana trecuta ca "ia in calcul" posibilitatea candidaturii la Presedintia Romaniei.

Remanierea, la pachet

Intrebat ce se va intampla in cazul in care unul dintre ministrii PSD va fi remaniat fara consultarea social-democratilor, Vanghelie a subliniat ca PSD va avea o reactie surprinzatoare, spunand ca, in aceasta situatie, ar avea loc o remaniere "la pachet", cu tot cu premierul Emil Boc .

"O sa fiti surprinsi! Va asigur ca o sa fiti surprinsi si dumneavoastra (presa - n.r.) si cel care va incerca sa ia initiative fara sa ne consulte", a afirmat presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, intrebat ce reactie va avea PSD in cazul in care unul dintre ministrii sai va fi remaniat.

Insa liderul PSD a precizat ca "nu se pune problema" unei remanieri in acest moment pentru ca "in momentul in care se face o remaniere se remaniaza si Guvernul in ansamblu, cu tot cu domnul prim-ministru Boc".

Intrebat despre afirmatia ministrului Dezvoltarii, Vasile Blaga, conform caruia premierul Emil Boc poate demite pe orice membru al Guvernului, acest lucru intrand in atributiile sale, Vanghelie a invocat superioritatea Parlamentului in fata Guvernului.

"Cred ca in cadrul PD-L domnul Vasile Blaga poate sa lase foarte multe de inteles. Cand este vorba de lasat de inteles in Parlamentul Romaniei nu stiu daca este neaparat un punct de vedere de luat in considerare. Este un Parlament ales intr-un mod democratic si, repet, :in momentul cand se discuta de o remaniere se discuta si de o remaniere guvernamentala la pachet cu domnul Boc", a spus Vanghelie.

Liderul PSD Bucuresti a fost intrebat si despre o eventuala demisie a Ecaterinei Andronescu, in contextul scandalului Spiru Haret. "Chestia cu doamna Andronescu este o gluma. Sunt unii care au interese la Spiru Haret. Eu cred ca toata societatea civila o sustine pe doamna Andronescu si toti intelectualii din Romania o sustin pe doamna Andronescu", a raspuns Vanghelie.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Vanghelie candidatura prezidentiale Oprescu, #Oprescu Basescu Geoana prezidentiale 2009 , #Marian Vanghelie