Bucurestenii ar putea circula pe Bulevardul Uranus din iulie

Joi, 13 Iunie 2013, ora 21:42
1754 citiri
Bucurestenii ar putea circula pe Bulevardul Uranus din iulie
Foto: Antena 3

Primarul Capitalei Sorin Oprescu a anuntat, joi, ca un prim tronson al Bulevardului Buzesti-Berzei-Uranus ar putea fi deschis in luna iulie. Este vorba despre artera Piata Victoriei-Vasile Parvan.

Edilul-sef a adaugat ca intentioneaza, de asemenea, sa inceapa si reconstructia Halei Matache imediat ce va obtine autorizatia, potrivit Mediafax.

Oprescu: Mutam Hala Matache cu 37 de metri si 20 de centimetri mai incolo

"Acestea sunt lucrarile pentru prima etapa a obiectivului de investitii, pe care dorim sa o terminam in luna iulie. Dorim sa-i dam drumul in luna iulie. S-a conturat intersectia cu Mircea Vulcanescu - Berzei. Incercam sa-l terminam in iulie, dar nu vreau sa-i dam drumul oricum, vrem sa aranjam intre timp si calcanele cladirilor, care sunt foarte urate. Important este ca, din bulevardul pe care-l cunoasteti, apare acest nou bulevard", a declarat, joi, primarul general, in timp ce se afla in inspectie tronsonul care va uni nordul de sudul Capitalei.

Toate utilitatile sunt montate pentru aceasta prima bucata, lipsind numai cateva racorduri. Referitor la Hala Matache, monumentul istoric a fost demolat in luna martie pentru a face loc Bulevardului Uranus, in ciuda protestelor ONG-urilor. Primaria Capitalei a promis sa reconstruiasca imobilul pe un amplasament din apropiere.

Oprescu zice ca ramane la Primarie - Bucurestiul devine un mare santier, in 2013

"Hala Matache o sa o facem incet, incet si o sa o terminam. Va fi vorba de cateva luni de la inceperea acestor lucrari. E marcat locul, este al nostru (al municipalitatii - n.red.), mai avem de demolat acolo o ramasita din cladirile vechi, care nu este cladire de patrimoniu", a declarat Oprescu.

Bulevardul Buzesti-Berzei-Uranus are cate doua benzi pe sens, dar si o banda pentru biciclisti si trotuare pentru pietoni. In zona de mijloc vor fi construite si linii de tramvai. Artera este o alternative pentru evitarea zonelor istorice si alglomerate ale Capitalei.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Sorin Oprescu Bulevard Uranus, #Sorin Oprescu Hala Matache, #deschidere Bulevard Uranus , #primar general