Cod portocaliu de ploi: Ce masuri ia Sorin Oprescu

Duminica, 29 Septembrie 2013, ora 15:39
2036 citiri
Cod portocaliu de ploi: Ce masuri ia Sorin Oprescu

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a cerut tuturor responsabililor din cadrul municipalitatii sa ia masurile necesare pentru a preveni problemele ce le-ar putea cauza ploile anuntate de meteorologi printr-o avertizare de tip cod portocaliu.

Cod galben si portocaliu in aproape toata tara. Ne asteapta ploi, vant puternic si frig

Astfel, intr-o sedinta operativa convocata duminica la sediul Primariei Municipiului Bucuresti, Oprescu a solicitat operatorilor din toate sectoarele sa intensifice programul de curatenie stradala si sa degajeze rigolele si gurile de scurgere de deseurile necontrolate (frunze, crengi etc.), iar echipelor ApaNova, sa fie pregatite pentru interventie prompta si sa verifice zonele inundabile, pentru a degaja, daca este necesar, acumularile de apa, se arata intr-un comunicat emis de municipalitate.

"De asemenea, echipele ApaNova vor monitoriza permanent nivelul apei in colectorul casetat, iar in cazul in care volumul de precipitatii acumulat va impune acest lucru, se va redeschide Canalul de Legatura al Casetei cu raul Dambovita, pentru a permite tranzitarea unui debit cat mai mare de apa", a mai precizat sursa citata.

Totodata, echipelor de interventie ale Administratiei Strazilor li s-a solicitat sa verifice si sa fie pregatite pentru a repune in functiune, in cel mai scurt timp, eventualele semafoare defecte, iar echipele Luxten vor fi pregatite sa intervina in cazul producerii unor defectiuni la reteaua de iluminat public, mai spun reprezentantii municipalitatii.

Reprezentantilor Administratiei Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti li s-a cerut sa ia toate masurile necesare astfel incat copacii din parcurile bucurestene sa nu reprezinte un pericol (operatiuni de toaletare, indepartare crengi rupte etc.) si sa fie pregatiti sa actioneze cu pompe si vidanje pentru a degaja eventualele acumulari de apa din parcurile aflate in administrare.

Telefon verde pentru bucuresteni

Pentru sesizari legate de serviciile publice din Capitala, bucurestenii au la dispozitie numarul tel. verde (gratuit) 0800.800.868.

Capitala si judetele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Tulcea si Constanta se vor afla, in intervalul luni, ora 21.00 - miercuri, ora 2.00, sub cod portocaliu de ploi, fiind asteptate precipitatii de pana la 80 de litri pe metru patrat, potrivit unei avertizari emise de ANM.

Meterologii au emis, de asemenea, doua atentionari cod galben de ploi, care vizeaza, incepand de duminica seara, judete din jumatatea de sud a tarii.

Astfel, in intervalul duminica, ora 21.00 - luni, ora 13.00, vor fi sub cod galben Capitala si judetele Timis, Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Olt, Teleorman, Ilfov, Calalasi, Giurgiu si, partial, Valcea, Arges si Dambovita.

In intervalul luni, ora 13.00 - miercuri, ora 8.00, codul galben de ploi se va extinde in judetele Prahova, Buzau, Vrancea si Galati, urmand sa acopere integral si judetele Valcea, Arges si Dambovita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#masuri Sorin Oprescu avertizare ploi, #avertizare ploi masuri Bucuresti, #cod portocaliu ploi, #cod portocaliu ploi Sorin Oprescu , #primar general