Dupa spitale, Oprescu a primit si blocurile "Gemeni"

Vineri, 19 Decembrie 2008, ora 13:28
1611 citiri
Dupa spitale, Oprescu a primit si blocurile "Gemeni"

Cele 128 de apartamente construite in blocurile "Gemeni" din zona Unirii au fost transferate, vineri, din administrarea Ministerului Lucrarilor Publice in cea a Primariei Capitalei, conform unui protocol semnat de ministrul Laszlo Borbely si primarul general Sorin Oprescu.

Cu prilejul semnarii protocolului, edilul sef a precizat ca apartamentele vor fi repartizate de municipalitate persoanelor evacuate din casele nationalizate si celor care locuiesc in imobile ce necesita consolidari, informeaza Agerpres.

Oprescu a multumit ministrului Borbely pentru buna colaborare intre institutii si pentru faptul ca municipalitatea a intrat in posesia acestor apartamente intr-un termen relativ scurt, urmare a discutiilor care au avut loc pe parcursul acestui an privind blocurile "Gemeni".

"Iata ca am reusit sa invingem birocratia. Autoritatea a reusit sa duca la bun sfarsit un act de dreptate. Multumesc domnului ministru pentru aceasta colaborare si ii urez ca in noul mandat sa faca de 50 de ori mai mult decat a facut pana in prezent, pentru ca sunt convins ca este aplecat spre problemele cetatenilor, asa cum a dat dovada", a afirmat Oprescu.

Primarul general a aratat ca beneficiarii acestor locuinte se vor muta efectiv in casa noua in urmatoarele saptamani, dupa ce comisia de repartizare a apartamentelor va analiza prioritatile si actele depuse.

La randul sau, ministrul Laszlo Borbely a tinut sa precizeze ca cele 128 de apartamente reprezinta o investitie de 35 milioane lei si cuprind apartamente de o camera (24), doua si trei camere (cate 52 apartamente).

"Am insistat sa semnam acest protocol pentru ca este vorba de 128 de apartamente. Aceste apartamente se vor da persoanelor care sunt evacuate din imobilele ce vor fi consolidate si cele care sunt evacuate din casele nationalizate. Pot sa va spun ca am predat peste 1.000 de apartamente in cadrul programului guvernamental realizat prin ANL", a spus Borbely.

El a adaugat ca programul de constructie a locuintelor la nivelul Capitalei a cunoscut anumite probleme din cauza lipsei de terenuri, dar chiar si asa, ministerul a reusit sa realizeze in anumite sectoare un numar insemnat de locuinte.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#blocuri Gemeni, #locuinte sociale, #Sorin Oprescu , #primar general