Hrebenciuc il vede pe Oprescu asumandu-si sigla USL in Capitala

Joi, 01 Septembrie 2011, ora 19:28
887 citiri
Hrebenciuc il vede pe Oprescu asumandu-si sigla USL in Capitala
Foto: B1TV

Liderul PSD Bacau, Viorel Hrebenciuc, si liderul PSD Constanta, Nicusor Constantinescu (foto), estimeaza ca Sorin Oprescu va fi candidatul asumat al USL la alegerile de anul viitor, pentru un nou mandat de primar general.

"Sorin Oprescu este si va fi viitorul primar si cu asta basta. Nu are nicio sansa un alt candidat inscris, va dau de pe acuma... Domnul Oprescu este de partea Aliantei, cum sa nu fie. Va luati dupa Sorin Oprescu, maine va spune altceva, care e problema?", a comentat Hrebenciuc reticenta lui Oprescu de a-si asuma sigla USL.

Pe de alta parte, liderul PSD Bacau a mentionat ca la functia de presedinte al CJ Bacau va candida din partea USL Dragos Benea, in timp ce la primaria muncipiului va candida liberalul Romeo Stavarache.

In ceea ce priveste unele disputa in negocierile pentru candidatul USL la primaria Iasi, pentru care opteaza atat primarul in functie, Gheorghe Nichita, cat si conservatorul Tudor Ciuhodaru, Hrebenciuc a sugerat ca PC ar trebui sa cedeze. "Separat (candidaturi separate la locale, n.r.) nu vad deocamdata o situatie legala, cred ca dnul presedinte (al PC, n.r.) Daniel Constantin ar trebui sa mai reflecteze putin, cu totul respectul ii spun acest lucru", a mai spus Hrebenciuc.

De asemenea, Nicusor Constantinescu a comentat subiectul candidaturii lui Oprescu din partea USL. "Dnul Sorin Oprescu este candidatul unic al USL, si e normal sa fie asa pentru ca se vede cu ochiul liber in Bucuresti ca este primul primar gospodar in Bucuresti. (...)Sorin Oprescu trebuie sa se gandeasca ca-i trebuie si o majoritate politica in randul CGMB, formata din consilieri USL, ca sa poata sa-i fie votate proiectele, sa nu-i fie blocate cum sunt astazi. Asta e regula in Romania si asta este regula partidelor politice", a mai apreciat Constantinescu.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat joi ca a obtinut mandatul Biroului Permanent Nationat pentru a discuta in mod "aplicat" cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, pe tema unui "parteneriat" cu USL in perspectiva alegerilor locale.

"Am primit un mandat din partea Biroului Permanent de a avea o discutie extrem de aplicata si extrem de concreta cu primarul Sorin Oprescu, in vederea stabilirii unui parteneriat foarte clar intre primarul Capitalei si USL. Am primit acest mandat; nu pot sa va spun mai mult decat dupa ce vom avea aceasta discutie, evident, impreuna cu Crin Antonescu. Vom purta o asemenea discutie de pe pozitii de parteneriat", a spus Ponta.

"Nu cred ca dnul Oprescu trebuie sa se inscrie in PSD sau in PNL, de altfel nici domnul Antonescu nu i-a cerut lucrul asta (...) Poate fi vorba doar de un parteneriat intre primarul general si USL", a adaugat social-democratul.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#usl sustinere oprescu primarie, #Hrebenciuc Oprescu USL primarie , #primar general