Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Inaugurare cu scandal la Pasajul Basarab - Cat de sigur este podul?

Sambata, 18 Iunie 2011, ora 15:44
11195 citiri
Inaugurare cu scandal la Pasajul Basarab - Cat de sigur este podul?
Foto: Evz.ro

Pasajul Basarab a devenit motiv de scandal chiar in ziua inaugurarii, Inspectoratul de Stat in Constructii si primarul Sorin Oprescu contrazicandu-se in declaratii privind siguranta acestuia.

In timp ce institutia acuza faptul ca pasajul s-a deschis fara avizul lor, edilul Bucurestiului sustine ca are legea de partea sa.

Iulia Gheorghe, purtator de cuvant al Inspectoratului de Stat in Constructii, a declarat, pentru Realitatea TV, ca "Primaria Municipiului Bucuresti nu a informat, pana la aceasta data, asupra intentiei efectuarii receptiei".

"La obiectivele finantate public, prezenta inspectorilor ISC este obligatorie. Primaria avea obligatia prezentarii, pana pe 30 iunie, a unui raport privind constructia. Comisia de receptie examineaza obligatoriu referatul prin care se atesta siguranta constructiei. Receptia este o componenta a calitatii in constructie si reprezinta avizul ca aceasta se poate da in folosinta", a adaugat Iulia Gheorghe.

La randul sau, edilul Capitalei sustine ca Primaria a respectat legea si ca pasajul nu pune in pericol siguranta bucurestenilor.

"Inspectoratul de Stat sa ma mai lase cu prostiile, sa citeasca bine legea. Era cineva inconstient sa dea drumul la pasaj daca nu era sigur?", a fost pozitia lui Oprescu.

Acesta a recunoscut insa ca pasajul nu este suta la suta finalizat si a anuntat ca receptia definitiva se va face cand se va termina si partea de jos a constructiei.

"Toate actele sunt facute. Mai sunt cateva finisari, lifturile, scarile. Nu au legea de partea lor, asa ca sa ma lase in pace, ca numai frane stiu sa puna", a spus Sorin Oprescu, referindu-se la Inspectoratul aflat in subordinea Ministerului Dezvoltarii, condus de Elena Udrea.

Pasajul Basarab s-a deschis - mii de bucuresteni au venit sa-l incerce

Pasajul suprateran Basarab, care este asteptat de bucuresteni de peste 11 ani, a fost deschis sambata, la ora 10.00, inaugurarea fiind marcata prin parade, muzica si sampanie.

Astfel, incepand cu ora 10.00 si pana la sfarsitul zilei, bucurestenii pot admira pasajul si se pot bucura de atmosfera creata "la inaltime". De altfel, chiar primarul general Sorin Oprescu a fost cel care i-a invitat pe bucuresteni pe pasaj, spunand ca "una e sa-l vada de la departare si alta e sa mearga pe el".

La ora deschiderii, pe pasaj se aflau aproximativ 1.000 de oameni. O ora mai tarziu, peste 3.000 de oameni erau pe pod. Primii bucuresteni veniti sa vada pasajul s-au oprit in dreptul standurilor cu informatii despre acesta, curiosi fiind de povestea obiectivului. Totodata, a fost editat un ziar cu istoria constructiei, pe care vizitatorii il pot consulta.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#pasaj Basarab, #Pasaj inaugurare scandal, #Pasaj Basarab inaugurare , #primar general