Olimpiada din 2018 si Euro 2024 la Bucuresti? Oprescu spune ca se poate

Vineri, 18 Martie 2011, ora 10:44
2881 citiri
Olimpiada din 2018 si Euro 2024 la Bucuresti? Oprescu spune ca se poate
Foto: ziar.com

Sorin Oprescu, primarul general al Bucurestiului, are planuri mari pentru urmatorii ani, el visand la organizarea Jocurilor Olimpice de vara din 2018, dar si a Campionatului European de fotbal din 2024.

Ideea presedintelui FRF, Mircea Sandu, de a aduce un turneu final de campionat european in tara noastra a fost preluata din mers de Oprescu, acesta plusand cu o Olimpiada de vara.

"Dom'le, poate pana in 2024 reusim, avand in vedere ca vreau sa stau aici trei mandate... Eu sincer spun, merg in continuare pe ideea de lobby si de discutat cu cartile pe masa, cat suntem noi in stare sa ne pregatim pentru a depune o candidatura pentru Olimpiada. Nu s-o depunem ca sa rada aia. Daca lucrurile merg intr-o pregatire continua, incet-incet, ca nu poti sa faci multe deodata, din cauza banilor astora nenorociti, pana in 2024 ne pregatim si de Olimpiada. Vorbesc de cea din 2018 si, daca incepem treaba pentru Olimpiada, ar fi un suport fantastic si pentru Campionatul European", a anuntat Oprescu in editia tiparita a cotidianului Prosport.

Edilul-sef al Capitalei planuieste lucruri indraznete pentru urmatorii ani, constructia a 3-4 sali de sport moderne, dar si a unui sat olimpic, semn ca intentia de a aduce JO la Bucuresti este cat se poate de serioasa.

"In trei ani cred ca pot sa fac vreo trei-patru arene din astea in Bucuresti, nu exagerate, si ma bate gandul sa stabilesc la anul, dupa alegeri, daca lucrurile merg bine, un loc unde sa fac un sat olimpic.

Nici nu stiti cati bani poate sa aduca asta Bucurestiului, cata imagine... Numai ca intotdeauna sunt cretini care spun nu-i momentul. Da' cand e, ba, momentul? Daca nu ma omoara astia pana la anul", a mai spus Oprescu.

Cat a costat stadionul national?

Primarul a explicat apoi cat a costat in realitate noul Stadion National si de s-a ajuns la acest pret.

"Stadionul n-a costat de doua ori mai mult, repet! Valoarea la care s-a incheiat contractul de proiectare si executie a stadionului National a fost de 411 milioane de lei, fara TVA. S-au adaugat 84 de milioane pentru acoperisul retractabil peste gazon, deci valoarea contractului s-a marit de la 411 la 495 de milioane de lei. In 2009 am inceput noi sa auditam, cand iti spuneam ca am gasit groapa aceea. S-a constatat ca s-a lasat pamantul cu 85 de centimetri si au ridicat terenul de joc cu 1,7 metri fata de cota prevazuta. Asta a costat vreo 6.319.863 de lei, fara TVA. Astfel, valoarea totala a investitiei a devenit 502.214.764 lei.

Aproape 200 de milioane, de la 151 de milioane, cat a fost estimat. Din acestia, aproape 67 de milioane se intorc la stat din TVA", a mai spus Oprescu.

Presedintele FRF a vorbit, in mai multe randuri, despre o posibila candidatura a Romaniei pentru organizarea Euro 2024, in colaborare cu un stat vecin, cel mai probabil Ungaria.

Ideea a fost preluata de primarul Sorin Oprescu, insa acesta isi doreste sa aduca la Bucuresti si o editie a Jocurilor Olimpice de vara, intentie privita de foarta multa lume cu scepticism.

M.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Olimpiada 2018 Bucuresti, #Euro 2024 Romania Ungaria, #Opresc aduce Olimpiada Bucuresti, #Sorin Oprescu primar Bucuresti , #primar general