Oprescu a inaugurat un trotuar de 11 milioane de lei: Merita si bucurestenii sa simta ca pot trai civilizat

Duminica, 03 Noiembrie 2013, ora 13:50
4901 citiri
Oprescu a inaugurat un trotuar de 11 milioane de lei: Merita si bucurestenii sa simta ca pot trai civilizat

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, a inaugurat, duminica, trotuarul rulant care leaga Gara de Nord de Gara Basarab, dar s-a plans ca a fost nevoie de aproape un an de zile de la finalizarea lucrarilor pana ca acesta sa fie conectat la curent electric, pentru a deveni functional. Investitia a costat Primaria Capitalei 11 milioane de lei.

"In momentul in care birocratia a invins autoritatea in toate tarile, desi incercam noi sa spunem ca nu-i asa, se mai produc si distorsiuni de-astea. Am constatat ca e mai usor sa construiasca un trotuar rulant dintr-asta, primul intr-un nod intermodal, decat sa poti sa-l legi la curent.

Au trecut luni si luni de zile ca sa discutam proiecte de legat la curent. (...) A fost gata in urma cu vreo noua luni de zile. Mai aveam putin si facea anul. Problema mea a fost ca a durat foarte mult pana sa rezolvam si cu curentul", s-a plans edilul-sef al Bucurestiului.

Intrebat de jurnalisti cand vor fi gata si lucrarile de pe celelalte zeci de santiere aflate in prezent in lucru in Capitala Romaniei, incepute de luni sau chiar ani de zile, spre disconfortul cetatenilor, Oprescu a spus: "Nu poti sa construiesti fara sa spargi, fara sa transformi. Ne luptam acuma sa inchidem cele care au mai ramas. Si o sa le inchidem peste iarna. Deocamndata, pe ele se lucreaza.

Au venit si fondurile europene pentru ceea ce inseamna schimbatul sistemelor de distributie a gazelor. Sigur ca nu i-am lasat sa sparga marile bulevarde, dar si retelele astea au 68 de ani, 70 de ani. Eu incerc sa le inchid pe toate (lucrarile - n.red.), in sensul de a le izola pe cele pe care nu putem sa le terminam si de a le izola foarte bine, ca sa nu se-ntample accidente".

Oprescu da asigurari: Vom avea primul trotuar rulant

Atunci cand reprezentantii presei i-au atras atentia asupra lucrarilor nesemnalizate cu indicatoare, primarul Capitalei a spus ca daca mai asculta mult astfel de lucruri, se intoarce la primarie si isi taie venele.

De asemenea, primarul Bucurestiului a spus ca cetatenii orasului "merita sa simta si sa vada ca pot trai civilizat", dar a fost ironic atunci cand a fost intrebat de costurile de intretinere pentru pod, spunand ca "neamul nostru sufera de intretinere".

Edilul a explicat si faptul ca trotuarul va trebui intretinut, intrucat trebuie pazit de "indivizii mai putin civilizati, care nu stiu decat sa distruga", a mai explicat primarul.

Trotuarul rulant de 11 milioane de lei, inaugurat duminica de primarul Sorin Oprescu, are 240 de metri si leaga Gara de Nord de Gara Basarab, fiind o alternativa la transportul cu metroul sau cu mijloacele RATB intra cele doua puncte.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Sorin Oprescu trotuar rulant, #inaugurare trotuar rulant Bucuresti, #trotuar rulant Gara Nord Basarab , #primar general
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
"independentul" comunist Oprescu are o cloaca faina la Bucuresti !
Poza schmit
schmit
rank 5
Este presarat trotuarul de 11 milioane de lei si cu Maidanezi???