Oprescu a venit la sedinta parlamentarilor PSD si i-a dat replica lui Antonescu

Luni, 09 Septembrie 2013, ora 18:12
3076 citiri
Oprescu a venit la sedinta parlamentarilor PSD si i-a dat replica lui Antonescu
Foto: Arhiva

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat luni ca va prezenta parlamentarilor din Comisia juridica amendamente care prevad externalizarea serviciului de ecarisaj, eutanasierea maidanezilor care dupa sapte zile nu sunt adoptati sau revendicati, iar abandonul pe spatiul public a unui caine sa fie considerat infractiune.

"Propunem sa fie scos din lege termenul de reteritorializare, pentru ca s-a dovedit a fi o idee distructiva, caini au aparut inapoi acolo. (...) Mai propunem ca, dupa sapte zile, dupa ce este adus in locul unde se executa aceste proceduri de identificare, daca nu este revendicat de nimeni si nu este adoptat, sa fie eutanasiat si sa fie considerata infractiune mutarea cainelui dintr-un loc in altul, dintr-un teritoriu in altul, pentru ca este o realitate cu care ne confruntam de ani si ani de zile. Cum dorim sa se treaca la capitolul infractiuni si ideea abandonului pe domeniul public", a declarat Sorin Oprescu, la Palatul Parlamentului, dupa ce a participat la sedinta grupului PSD din Camera Deputatilor.

Edilul-sef al Capitalei a vorbit si despre eventualitatea in care Parlamentul va emite o lege pentru maidanezi pana la organizarea referendumului local.

In acelasi timp, primarul general i-a dat o replica presedintelui PNL, care a afirmat recent ca intr-o alta tara, dupa moartea unui copil muscat de caini, primarul orasului si-ar fi dat demisia.

"Da, intr-o tara normala ar fi demisionat si presedintele Senatului pentru o multime de lucruri si presedintele nu mai stiu cui si asa mai departe", a replicat Oprescu.

Dupa discutiile cu parlamentarii social-democrati, primarul general a mai spus ca are suficient personal pentru a strange cainii de pe strada si ca va face acest lucru.

In ceea ce priveste faptul ca a fost chemat la Parchet de parintii copilului omorat de cainii comunitari, el a spus ca sta la dispozitia tuturor organelor de cercetare.

"Nu exista nimic de ascuns cu toate faptele care au fost indeplinite pana acum, am respectat legea", a afirmat Oprescu.

Pe de alta parte, senatorul PSD Ecaterina Andronescu a spus ca luni, la ora 17:00, se va dezbate in Comisia juridica a Camerei Deputatilor legea privind cainii comunitari, iar marti actul normativ va intra la votul final.

"Avem mari sanse daca Biroul permanent va aproba si sunt convinsa ca va aproba acest lucru. Maine (marti - n.red.) vom avea o lege. In acest fel vom avea cadru legal pe care autoritatile publice locale, inclusiv Primaria Generala a Capitalei, sa il aiba la dispozitie pentru a-si croi procedurile necesare", a spus Andronescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Oprescu maidanezi parlamentari PSD, #Oprescu eutanasiere, #oprescu antonescu , #primar general