Oprescu acuza PD-L ca l-a atras in capcana

Luni, 13 Aprilie 2009, ora 18:44
2270 citiri
Oprescu acuza PD-L ca l-a atras in capcana

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, considera ca reprezentantii PD-L din Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) l-au atras intr-o capcana in legatura cu bugetul pe 2009, deoarece acestia, dupa ce s-ar fi inteles cu el asupra proiectului de buget, au venit cu numeroase amendamente. Pana la urma, bugetul Primariei Capitalei a fost aprobat in jurul orei 18,30.

"Este o comanda generala de a nu-l lasa pe Oprescu sa faca nimic", a spus edilul-sef, luni, la sedinta CGMB. Oprescu s-a referit la faptul sa amendamentele aduse de consilieriii PD-L prevad cresterea aportului bugetar al primariei la lucrarile pentru viitorul stadion National, de la 40, la 170 milioane lei, in conditiile investitiile in acest obeictiv nu vor mai include cele 160 de milioane lei cu care ar fi trebuit sa contribuie guvernul.

Marirea aportului propriu al Capitalei ar insemna scaderi de la alte institutii aflate in subordinea primariei. Cea mai afectata institutie ar urma sa fie, astfel, Administratia Strazilor, unde amendamentele prevad o scadere a bugetului de 70 de milioane de lei.

"Cu banii acestia nu pot onora contractele de intretinere in derulare, cum ar fi contractele semnate in 2006 de primarul Adriean Videanu", a precizat Oprescu.

Alte institutii care ar avea bugete reduse ca urmare a amendamentelor sunt Administratia Cimitirelor, cu un minus de 20,5 milioane lei, si Administratia pentru Supravegherea Animalelor, cu o scadere de 4,6 milioane.

In plus, prin aceleasi amendamente, nu se mai prevede nicio suma pentru consolidarea cladirii primariei, desi in proiectul de buget a fost, initial, despre 12,7 milioane lei in acest scop. Tot o scadere, de cinci milioane de lei, s-ar inregistra si in privinta parcarilor supraterane.

Amendamentele aduse la proiectul de buget pe 2009 al Primariei Capitalei sunt discutate in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) de luni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Oprescu buget primarie, #Oprescu cursa PDL , #primar general