Oprescu: Am bani pentru spitale, ca sa prevenim cazurile de infectii

Luni, 26 Aprilie 2010, ora 22:33
924 citiri
Oprescu: Am bani pentru spitale, ca sa prevenim cazurile de infectii

Pentru a preveni cazuri cum ar fi infectiile contractate in spital, solutia este ca sistemul sanitar sa nu fie subfinantat, spune primarul general al Capitalei, medicul Sorin Oprescu.

"Solutia este ca sistemul sanitar sa nu fie subfinantat, asta e partea importanta de care vorbesc responsabilii din domeniul sanitar de aproape 15 ani sa se produca dupa proceduri bine stabilite, dezinfectia salilor sa existe bani pentru curatenia mecanica si chimica, cu programe bine stabilite ca peste tot", a declarat Sorin Opescu, la Antena 3.

Primarul a declarat ca o alta problema ar fi descentralizarea si ca intentioneaza sa ia in subordinea primariei Capitalei toate spitalele din Capitala, pentru a preveni astfel de cazuri pe viitor.

Intrebat daca are fondurile necesare pentru a administra toate spitalele bucurestene, primarul a raspuns: "Da, am bani ca sa iau toate spitalele, am bani ca astfel de situatii sa nu se mai intample pe viitor".

Sorin Oprescu a adaugat ca s-a intalnit cu ministrul Sanatatii, Cseke Attila, pentru a discuta despre procesul de descentralizare si ca acesta s-a aratat deschis la propunerile sale.

Oprescu a adaugat, in legatura cu scandalul de la spitalul CFR-2, ca in spitale exista si cazuri in care bacteriile dezvolta rezistenta la antibiotice si la dezinfectanti.

"Ce trebuie sa stie toata lumea e ca sunt bacterii care capata rezistenta in spital din cauza folosirii unei game de antibiotice si nu mai raspund la niciun fel de tratament", a adaugat primarul.

Spitalul CFR 2: Seful sectiei de ginecologie, demis

Mai multe femei au fost infectate la spitalul CFR-2, in urma unor interventii chirurgicale. Printre ele se numara si Amelia Antoniu, prim-solista a Teatrului National de Opereta "Ion Dacian" din Bucuresti, in varsta de 36 de ani, care este in coma din cauza unei infectii contractate in spital.

Ministrul Sanatatii stia de cazurile de la spitalul CFR2 inca de joi seara

Liderul sindical al CFR 2: Situatia a fost provocata de lipsa de dezinfectanti

Blocul operator al sectiei de ginecologie a fost inchis odata cu declansarea anchetei desfasurate de Ministerul Sanatatii, Directia de Sanatate Publica si Ministerul Transporturilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Sorin Oprescu, #Oprescu finantare spitale, #infectie spitale , #primar general