Oprescu: Arcul de Triumf, restaurat cu 30 milioane lei

Miercuri, 13 Iulie 2011, ora 21:25
1353 citiri
Oprescu: Arcul de Triumf, restaurat cu 30 milioane lei
Foto: Romania Libera

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat miercuri ca in curand va semna un contract de finantare cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) pentru consolidarea, restaurarea si conservarea Arcului de Triumf din Bucuresti, lucrari ce vor costa 30 milioane lei.

Pentru consolidarea, restaurarea si conservarea Arcului de Triumf, cererea a fost depusa in decembrie 2009, iar evaluarea a durat mai bine de un an si sase luni. Valoarea totala a proiectului este de 30 milioane lei, iar asistenta financiara nerambursabila este de 22 milioane lei.

"Dupa parerea mea, Arcul de Triumf ar fi trebuit sa intre in consolidare ieri", a spus Sorin Oprescu. Primarul orasului Bucuresti a mentionat ca nu va fi amenajata nicio cafenea sau restaurant pe terasa monumentului, asa cum se vehicula in urma cu cativa ani.

Totodata, Primaria Capitalei si MDRT vor mai semna contracte si pentru consolidarea si reabilitarea Observatorului astronomic "Vasile Urseanu", pentru care este depusa cererea de finantare din 18 decembrie 2009. Proiectul, in valoare de 11 milioane lei, a fost aprobat spre finantare pe 14 aprilie 2011.

Alte proiecte care asteapta sa fie evaluate sunt cele privind reabilitarea, modernizarea si echiparea ambulatorului la spitalul clinic de copii Dr. Victor Gomoiu, precum si cel pentru reabilitarea, modernizarea si echiparea ambulatorului de la Foisor. "Din patru cereri ne-au fost admise doua pentru ambulatoriu", a mentionat edilul Capitalei.

Un alt proiect important pe care municipalitatea vrea sa il demareze, de 88 milioane lei, din care asistenta nerambursabila este de 24 milioane lei, este un pasaj in zona Piata Sudului, pe sub Soseaua Oltenitei, a mai spus Oprescu.

Aceasta a explicat ca a existat o intarziere a evaluarii proiectelor.

"Noi ne dorim ca lucrurile sa mearga foarte repede, pentru ca suntem masurati in functie de cati bani reusim sa platim. Eu sunt convinsa ca domnul primar va demara foarte repede procedurile de achizitii pentru ca lucrarile de reabilitare sa porneaca rapid si noi sa reusim sa incepem sa decontam banii europeni pentru aceste lucrari si deja in lunile urmatoare sa lucram si la celelalte proiecte care vin din partea primariei", a mai spus Udrea.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, si primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, au semnat miercuri primele doua contracte de finantare pentru municipalitate, in cadrul Programul Operational Regional (POR), acestea avand o valoare totala de 23,5 milioane lei.

Contractele presupun consolidarea, restaurarea si conservarea Casei Cesianu si reabilitarea si consolidarea Muzeului Nicolae Minovici din Bucuresti. Elena Udrea si Sorin Oprescu au declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca spera ca lucrarile sa inceapa in aceasta toamna.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#primar general Sorin Oprescu, #restaurare consolidare Arc Triumf , #primar general