Oprescu: Consilierii PD-L vor sa blocheze proiectele Capitalei

Luni, 28 Februarie 2011, ora 15:11
1680 citiri
Oprescu: Consilierii PD-L vor sa blocheze proiectele Capitalei
Foto: gazetarul.ro

Primarul general Sorin Oprescu i-a acuzat, luni, pe consilierii generali ai PD-L ca vor sa blocheze proiectele Bucurestiului "printr-un mecanism" ce ar urma sa o ajute pe Elena Udrea, care, potrivit edilului-sef, "vrea sa candideze la Primaria Capitalei".

"Guvernul nu ne-a dat banii prevazuti prin lege pentru RADET, pentru subventia la caldura, asa ca, acum, consilierii PD-L vor sa ia banii destinati terminarii stadionului National si altor proiecte ale primariei pentru a-i da regiilor pe care le conduc oamenii lor.

Iar apoi Guvernul va lua din banii pensionarilor si bugetarilor pentru a-i da la stadion. De ce fac asta? Simplu - pentru ca stadionul National sa poarte numele Elenei Udrea, care vrea sa candideze la Primaria Capitalei!", a declarat edilul-sef, inaintea sedintei Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) ce are pe ordinea de zi bugetul Capitalei pe 2011.

Oprescu a mai spus ca va incerca sa-i convinga pe consilierii PD-L "sa asculte de mandatul pe care l-au primit de la bucuresteni, si nu de comenzile politice ale mafiei din spatele lor".

Declaratiile lui Oprescu vin dupa ce, tot luni, viceprimarul general Mircea Raicu a afirmat ca, in sedinta CGMB, consilierii PD-L vor incerca sa taie 450 de milioane de lei din bugetul Capitalei propus de primarul general Sorin Oprescu, suma urmand sa ajunga la Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) si la Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB).

Din cei 450 milioane lei, 235 de milioane ar urma sa fie luati din fondurile alocate pentru lucrarile la stadionul National, a precizat Raicu.

"Daca guvernul nu poate da bani pentru caldura, pentru ca nu are instrumentele necesare, in schimb poate sa contribuie si va contribui cu fonduri pentru stadion. Din sumele taiate, 100 de milioane se vor duce la RATB, care sa ajunga astfel la un buget total de 529 milioane, iar restul la RADET, care sa aiba un buget real de 600", a explicat Raicu.

Potrivit viceprimarului, cu noile bugete, cele doua regii vor functiona normal cel putin in primele opt luni ale anului.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#primar Sorin Oprescu, #consilieri PDL proiecte Capitala , #primar general