Oprescu, despre inchiderea spitalelor: Si iadul e pavat cu intentii bune

Vineri, 08 Aprilie 2011, ora 20:30
2782 citiri
Oprescu, despre inchiderea spitalelor: Si iadul e pavat cu intentii bune
Foto: Arhiva

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, sustine ca vina pentru haosul care a iesit in urma desfiintarii spitalelor o poarta "cei care nu au verificat ca aceasta inchidere este coerenta si covergenta catre obiectivul propus".

"Contextul general este de saracie crunta, de subfinantare a sistemelor, in general, si de disolutie a autoritatii statului. Cred ca intentiile sunt bune. Si iadul e pavat cu intentii bune, dar cred ca rezultatul nu e asa cum a fost gandit", a declarat Oprescu, vineri seara, la Antena 3.

In ceea ce priveste acuzatiile cum ca ar fi cheltuit nefondat chiar el sume importante de bani, pe vremea cand a fost director de spital, edilul Capitalei s-a aparat spunand ca el mereu "a servit sistemul si oamenii".

"Toti neavenitii care transforma tragedia asta si o duc in teritoriu, in lupta politica, sunt niste tampiti. Ei stiu foarte bine ca Oprescu si-a servit sistemul si oamenii. In situatia asta, cu faptul ca in urma ei au rezultat morti, vorbele in gura oricarui ar fi aici nu au nicio relevanta. Nu vreau sa fiu cinic. Structura mea a fost intotdeauna sa nu stai sa plangi langa bolnav ca nu ii poti face nimic", a completat primarul general.

Din punctul sau de vedere, inainte de a se lua decizia inchiderii spitatelor trebuia sa se discute cu primarii si sefii de Consilii Judetene, iar aceasta misiune o aveau sefii de Directii Sanitare.

"Fondul restructurarii este in regula. Nimeni nu a avut curajul sa faca aceasta reforma promisa sistemului si oamenilor de 20 de ani. Dar felul cum s-a facut, daca exista o implicare mai adanca. Trebuia facuta cu mai multa deschidere, trebuiau sa fie co-interesati presedintii Consiliilor Judetene, iar primarii intrebati. Nu cred ca s-a facut acest lucru. Cred ca ministrului i s-a adus in fata o anumita lista de spitale care trebuiau sa se desfiinteze. Aia care au dat cu compasul nu au nicio legatura.

Cu primarii nu a vorbit nimeni si atunci a iesit bulibaseala asta. Cei de la Directia Sanitara trebuiau sa vina sa zica ca se inchide spitalul si ca 6-7 zile li se pun la dispozitie salvari. Forma manaca fondul. L-a mancat fondul pe ala care a cazut in fata spitalului. Aici nu produci piese de strung, ca sa zici ca se mai face una", a adaugat Sorin Oprescu.

Primarul considera ca atunci cand se iau decizii in interesul oamenilor nu trebuie sa se amestece politicul cu socialul.

"Atunci cand politicul patrunde pana in ultima fibra si incearca sa tina fraiele prin teroare si sperietura, toata lucrurile se duc naibii. Ma confrunt de trei ani de zile cu hotarari politice in consiliu, nu numai la partidul de guvernamant, ci si de la altele. Atunci cand interesele cetatenilor sunt evidente, exista o cale de a ocoli, pentru ca hotararea politica nu este dreapta, este stramba", s-a plans acesta.

In ceea ce priveste desfiintarea Spitalului Caritas, primarul sustine ca s-au luat toate masurile necesare pentru a nu se ajunge in situatii asemanatoare cu ce s-a intamplat in provincie.

"La Caritas, am hotarat cu cateva zile inainte ca se incepe evacuarea, cu zece zile inainte am discutat cu toti medicii, cu zece zile inainte am decis sa nu se mai efectueze internari. I-am intrebat cu o zi inainte cate urgente au internat seara, stiam ce am de facut acolo, cum trebuie dirijati cu masini", a conchis el.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Opresuc desfiintare spitale, #Opresuc Caritas, #Oprescu haos spitale , #primar general
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
Oprescule, lasa demagogia: s-au inchis spitale ca sa se pastreze salariile mari ale directorasilor, primarilor, ministrilor, etc din categoria carora faci si tu parte pt a-ti lua BMW si vile si a trai in lux!!!...