Oprescu, despre parcarea de la Arena Nationala: Primul venit, primul servit

Luni, 14 Mai 2012, ora 23:35
2485 citiri
Oprescu, despre parcarea de la Arena Nationala: Primul venit, primul servit

Parcarea de la Arena Nationala va putea fi data in folosinta in luna iunie, a anuntat, luni, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, precizand ca cele 1.250 de locuri vor fi repartizate pe sistemul "primul venit, primul servit".

"Sunt multumit ca in mai putin de un an reusim sa terminam o parcare care se ridica la nivelul celor construite in capitalele europene. Astfel, vom pune la dispozitie 1.250 de locuri, la care se adauga 116 locuri pentru staff-ul tehnic. Primele doua niveluri ale parcarii au fost finalizate si au fost deja utilizate la finala UEFA Europa League", a declarat Sorin Oprescu, dupa ce a verificat stadiul lucrarilor la parcarea de la Arena Nationala.

Edilul Capitalei a precizat ca in prezent se lucreaza la ultimul nivel al parcarii, iar pe terasa acesteia vor fi amenajate, pe o suprafata de 5.500 de metri patrati, trei terenuri de fotbal, baschet si tenis.

Oprescu a mai spus ca parcarea este destinata atat participantilor la evenimentele organizate pe Arena Nationala, cat si riveranilor, astfel incat sa nu stea goala in intervalul dintre evenimente, iar in felul acesta investitia se si amortizeaza in timp".

"Nu ne dorim sa o tinem goala, libera. Decat sa stea masini pe strada, mai bine sa stea aici", a precizat Sorin Oprescu.

Intrebat despre pretul unui loc de parcare, Sorin Oprescu a spus ca acest lucru nu a fost stabilit si a precizat ca cel mai probabil va fi "cat se plateste acum pentru un loc in parcarile rezidentiale".

Totodata, parcarea va avea afisaj electronic, care va comunica numarul locurilor ramase disponibile.

Directorul Directiei Investitii din Primaria Capitalei, Bogdan Hreapca, a explicat ca parcarea este destinata evenimentelor organizate pe stadion, iar in rest "se va adresa publicului larg".

Potrivit reprezentantilor Primariei Capitalei, la finala UEFA Europa League au fost functionale doua niveluri ale parcarii, adica un numar de 700 de locuri.

Reprezentantul constructorului a spus ca vor fi patru lifturi cu care se va face accesul in partea de sus a parcarii, pe toata inaltimea constructiei va fi plantata iedera, iar in jurul constructiei vor fi plantati arbusti.

Primarul general a explicat ca "toata cladirea va fi verde, adusa la nivelul ecologic", in timp ce directorul municipal a explicat ca in partea de nord si in cea de vest vor fi parazapezi, pentru a putea fi folosita si pe timp de iarna, precum si sistem antiinghet.

Sorin Oprescu a mai spus ca, pentru riverani, in spatele parcarii va fi amenajata o statie de spalare a masinilor.

De asemenea, primarul general a mentionat ca, dupa "Cupa Romaniei", partida care se va disputa pe Arena Nationala, bucurestenii vor avea acces in curtea stadionului, pentru plimbari pe jos sau cu bicicleta.

Reprezentantii municipalitatii i-au prezentat, luni, primarului general placheta oferita de presedintele UEFA, Michael Platini, Primariei Capitalei, care certifica faptul ca Arena Nationala a gazduit finala UEFA Europa League Bucuresti 2012 si care este expusa in zona VIP a stadionului.

Cum va arata parcarea

Parcarea de la Arena Nationala este structurata pe trei niveluri, are o capacitate de 1.250 de locuri si o suprafata construita de 32.400 de metri patrati. Lucrarile au inceput in luna septembrie a anului trecut si se vor finaliza in luna iunie.

In prezent, la Arena Nationala sunt disponibile 200 de locuri in parcarea subterana si alte 500 in curtea stadionului, au precizat reprezentantii municipalitatii.

Parcajul va avea o structura dreptunghiulara, accesul auto si cel pietonal urmand a fi facute din aleea de acces la stadion. Terasa va fi destinata activitatilor sportive, aici urmand sa fie realizate un teren de fotbal, unul de tenis si unul de baschet.

"Cu siguranta terenul de sport va fi folosit sase luni pe an, seara de seara, si in acest sens trebuie sa gasim un model de organizare", a aratat primarul.

Valoarea contractului este de 35.176.000 de lei fara TVA, lucrarea fiind executata de grupul de firme SC Bauunternehmung Granit GMBH & Unicon SA & SC Procema Engeneering SRL.

Potrivit lui Bogdan Hreapca, in cei aproximativ 8,5 milioane de euro sunt incluse atat lucrarile de proiectare, cat si cele de realizare, dar si de amenajare a terenurilor.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Oprescu parcare National Arena, #Oprescu locuri parcare stadion , #primar general