Oprescu, despre presa: Te amesteci cu porcii, te umpli si tu de noroi

Vineri, 09 Martie 2012, ora 23:25
3920 citiri
Oprescu, despre presa: Te amesteci cu porcii, te umpli si tu de noroi
Foto: B1 TV

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, sustine ca nu a dorit sa starneasca reactii negative in mass-media, care a fost partial deranjata de succesele sale.

"Am starnit antipatia presei, insa eu nu am dorit asta, ci am vrut sa am un comportament demn si asa am facut, insa probabil asta a deranjat. Ei trag de mult timp sa te atraga in cocina, te amesteci cu porcii, te umpli si tu de noroi. Dintr-o batalie nu poti sa iesi fara o ureche rupta. Asa merge treaba. Toate proiectele pe care le-am realizat ii racaie pe ficati ca le-am facut", a declarat Sorin Oprescu, vineri seara, la B1 TV.

De asemenea, el si-a motivat decizia de a scoate bannerele din Bucuresti ce contineau mesaje impotriva grevei parlamentare a USL.

"Incerc sa pastrez un echilibru, asa ca tin cont de lege, nu suntem in campanie, iar ei nu au obtinut nicio aprobare, decat de la primariile de sector, care nu aveau dreptul sa le emita", a punctat acesta.

De asemenea, el a precizat ca nu el a decis ca sa fie ridicate cartile din fata universitatii, ci primarul sectorului 3 si ca protestatarii din Piata Universitatii nu au avut niciodata aprobare, pentru ca nu au cerut acest lucru.

"O solutie ar fi un spatiu pentru demonstratii, insa, desi la discutii mi s-a promis acest lucru, nu l-au pus in practica. M-am saturat de ipocrizii", a continuat acesta.

"Nu poti sa stai cu 7 bugete pe Capitala si fiecare primar sa faca ceea ce crede el, e foarte bine ca exista libera initiativa, insa nu se poate ca toti sa puna floricele, trebuie sa existe o dezvoltare comuna a Bucurestiului", a subliniat Oprescu.

In plus, edilul sustine ca, din domeniul public, s-au luat vreo 320-400 hectare in ultimii ani.

"Mentalitatea nenorocita a fost asa: daca e a mea, atunci e sfanta, daca e a statului, trebuie sa vad cum sa fac sa fie a mea. Cei de la Putere au avut intaiatatea la obtinerea pamantului de la stat, iar investigatiile au fost facute dupa 10 ani. Fiecare a facut ce a vrut, au dat de parca au dat de la ma-sa", a acuzat Oprescu.

Oprescu: Campania va fi murdara, murdara, murdara

El a mai afirmat ca este independent din punct de vedere politic si ca nu vrea sa se planga la poarta lui Victor Ponta sau a lui Crin Antonescu, liderii USL, desi acestia i-au promis ca il vor sprijini.

"Oprescu n-are stapan, n-are obligatii, pentru ca actionez doar pentru cetateni.

Am urat sa tai panglici, pentru ca mi se pare ca panglicile li se pun oamenilor", a precizat primarul Capitalei.

Intrebat daca anul acesta campania va fi una grea, el a raspuns ca "va fi murdara, murdara, murdara".

De asemenea, el si-a motivat decizia de a acorda un milion de lei pentru schimbarea gazonului de pe Arena Nationala, precizand ca facea parte din intelegerea cu UEFA.

"E vorba de solidaritate si mandire sociala, e important pentru turism, afla lumea de Romania intr-un context pozitiv", a explicat Oprescu.

Edilul Capitalei a recunoscut ca se puteau face mai multe pentru Bucuresti in mandatul sau, insa actiunile sale au fost franate de clasa politica de la guvernare, iar el a facut public acest lucru, pentru ca oamenii sa stie cu cine voteaza.

In alta ordine de idei, Oprescu a mentionat ca are o arma, cu care mai trage, ocazional, la tir si care ii ofera un sentiment de liniste.

Pe de alta parte, primarul Capitalei a explicat, din punct de vedere medical, longevitatea fostului presedinte, Ion Iliescu.

"Iliescu a avut o viata cumpatata, iar spre maturitate a inceput sa aiba parte de emotii mai mult negative, cand s-a aflat la conducerea tarii. In plus, conteaza si gena cu care te nasti, iar el e un tip de luptator", a opinat acesta.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Oprescu campanie presa, #Oprescu acuzatii presa, #Oprescu Arena Nationala, #Oprescu bannere parlamentari chiualangii , #primar general