Oprescu, din nou emotionat: Nu ma pregatesc de prezidentiale, am plans pentru un copil

Luni, 30 Septembrie 2013, ora 23:10
2184 citiri
Oprescu, din nou emotionat: Nu ma pregatesc de prezidentiale, am plans pentru un copil

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a amintit de momentul in care a plans, in prima declaratie oficiala dupa ce un copil de patru ani a fost muscat si ucis de caini, intr-un parc din sectorul 2, afirmand ca atunci a plans pentru acel copil, nu pentru ca s-ar pregati pentru prezidentiale.

"Atunci cand am plans pentru accidentul asta tragic, toata lumea a spus ca plang pentru prezidentiale. (...) Nu ma pregatesc pentru prezidentiale si plang in fata cetatenilor care mi-au aratat si-mi arata incredere, pentru tot ceea ce am facut si vreau sa fac pentru dansii, pentru ca o fac din ambitia de a face, nu o fac din ambitia pentru ca ma duc la prezidentiale", a declarat edilul, luni seara, la Antena 3.

Acesta a facut o comparatie, in context, si cu momentul in care presedintele Traian Basescu a plans, in momentul in care Theodor Stolojan s-a retras din cursa pentru alegerile prezidentiale, in anul 2004.

"E o mare deosebire, dansul (Traian Basescu in 2004 - n.red.) plangea atunci pentru el, eu plangeam pentru copilul ala. Nici asta nu pot? Eu nu sunt bunic, eu nu sunt tata? Eu nu simt cum simt si ei? Ce sunt eu, animalul perfect? Animalul politic de la primarie? Eu sunt un om cu greselile lui, cu scaparile lui", a explicat Sorin Oprescu.

Referendum pe eutanasierea maidanezilor - Oprescu, in lacrimi: Puteau fi nepotii mei

Acesta a reamintit evenimentele de la inceputul lunii septembrie, cand, fiind plecat din tara, a fost sunat pentru a fi informat in legatura cu tragedia petrecuta in sectorul 2 al Capitalei.

"Cand esti departe de tara si auzi pe telefon doar franturi, am innebunit. Iar cand am venit acasa, unul dintre reporteri a pus poza lui Ionut si a spus 'Dumneavoastra sunteti vinovat'.

(...) Nu sunt ingerul de pe dric. M-am uitat intotdeauna in ochii oamenilor. Nu mi-e rusine. Nu m-au gasit niciodata in ipostaze penibile, hotomane, derbedesti samd. Nu crede nimeni in Romania zilelor de azi, ca pot sa existe oameni ca sunt altruisti, ca pot sa faca ceva pentru societate - cu astia am facut toata viata si am putut sa misc cate ceva in Bucuresti sau mai mult decat cate ceva", a subliniat Sorin Oprescu.

Pe 4 septembrie, edilul a cerut organizarea unui referendum local pentru eutanasierea cainilor maidanezi din Bucuresti, care insa nu va mai avea loc. Primarul Capitalei a declarat atunci ca se simte vinovat pentru moartea copilului si ca ar demisiona in cinci secunde daca ar sti ca aduce copilul inapoi: "Daca as sti ca se rezolva maine si aduc copilul ala inapoi, plec in cinci secunde".

Edilul a continuat, cu vocea tremuranda si lacrimi in ochi, ca putea oricare dintre nepotii sai sa fie in locul copilului ucis, cand a fost intrebat ce le va spune parintilor acestuia.

"Am trei nepoti, putea sa fie unul dintre ei, ce sa le spun (parintilor - n.red.)? 'Iertati-ne, iertati-ne pe toti daca puteti'? Nu pot! Asta simt acum in fata dvs.", a spus Oprescu, gatuit de emotie.

Primarul general al Capitalei a declarat, luni, ca in urmatoarele 18 luni vor fi adunati de pe strazile Bucurestiului 80 la suta dintre cainii fara stapani, iar intreaga operatiune va costa in jur de cinci milioane de lei. Totodata, el a spus ca a pierdut foarte mult timp stand la masa discutiilor cu ONG-urile, dar si ca a cerut bani de mult ori Consiliului General al Capitalei pentru a rezolva problema cainilor fara stapan.

"E o problema veche, a cainilor. Nu vreau sa ma scuz pentru lucruri pe care nu le-am facut, la timpul respectiv, respectand legea in totalitate. Imi dau seama ca am pierdut foarte mult timp la masa discutiilor cu OG-urile care se preocupa de caini. In legea Marinescu scria foarte clar ca orice fel de eutanasiere, fara ca respectivul caine sa fie bolnav, este considerata infractiune", a precizat Sorin Oprescu.

Acesta a subliniat ca a scos pe strada jumatate de primarie, pentru a cartografia cartierele si a afla unde sunt haitele de caini. De asemenea, a mentionat ca, in primul mandat, au fost sterilizati 28.000 de caini.

"N-am avut lege, n-am avut bani. De sapte ori am cerut bani in Consiliul General pentru adaposturi si pentru marirea numarului de caini pe care vreau sa ii sterilizez. In perioada 2008-2012, Consiliul General al Municipiului Bucuresti majoritar PDL s-a opus. De-abia anul acesta Consiliul General a fost de acord cu constuirea de adaposturi pentru caini", a mai spus edilul.

Ce promite Oprescu: Intr-un an si jumatate vor fi adunati 80 la suta dintre cainii fara stapan

Totodata, Sorin Oprescu a mai afirmat ca a cerut in mod expres ca abandonul sa fie considerat infractiune, adaugand ca, pana in prezent, nu a fost niciun fel de sanctiune nici macar pentru cei care isi abandoneaza cainii.

Nu in ultimul rand, primarul a mai spus ca a gasit caini ascunsi in clasele scolilor, explicandu-le profesorilor sa semneze ca ii adopta: "N-a vrut nimeni sa ii adopte".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
#Sorin Oprescu plans, #Sorin Oprescu caini maidanezi, #Sorin Oprescu adaposturi caini, #adaposturi caini vagabonzi , #primar general