Oprescu: I-am cerut lui Victor Ponta o ancheta la RADET din noiembrie 2012

Vineri, 22 Martie 2013, ora 22:45
2073 citiri
Oprescu: I-am cerut lui Victor Ponta o ancheta la RADET din noiembrie 2012

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat vineri ca i-a cerut premierului Victor Ponta o ancheta privind situatia de la RADET inca din luna noiembrie 2012, aceasta fiind in curs de finalizare.

"Eu insumi am informat opinia publica, Consiliul General al Municipiului Bucuresti, autoritatile centrale asupra problemelor grave care se petrec la RADET. Acestea nu au aparut ieri. Sunt vechi si ne confruntam cu ele de peste 15 ani", a declarat edilul general al Capitalei, conform B1 TV.

"Inca din decembrie 2011 am adus la cunostinta presedintelui Romaniei, primului ministru de la acea vreme, CSAT-ului, SRI-ului si ministrului economiei situatia de la RADET, demersuri pe care le-am continuat pana-n prezent la toate guvernele. In acest sens, in noiembrie 2012, am solicitat primului ministru o ancheta a Corpului de control, care este in curs de finalizare.

Oprescu a facut cunoscute si masurile pe care le are in vedere in ceea ce priveste RADET, printre acestea numarandu-se organizarea Serviciului public de alimentare cu energie termica in sistem integrat, reorganizarea Regiei in societate comerciala a municipalitatii si fuzionarea segmentului de transport si distributie a energiei termice, gestionat in prezent de RADET, cu segmentul de productie a energiei termice, actualmente in cadrul ELCEN, aferent Municipiului Bucuresti.

Primarul sprijina si modernizarea retelelor de transport si distributie a energiei termice, in primul rand pentru reducerea pierderilor si a cheltuielilor de exploatare, precum si modernizarea centralelor termo-electrice care vor fi preluate de la ELCEN, cat si a celor existente, pentru cresterea eficientei cu efect direct asupra costurilor gigacaloriei.

Oprescu a anuntat ca spera ca saptamana viitoare, miercuri, sa intre pe ordinea de zi a guvernului memorandumul privind unirea RADET cu ELCEN, prin care aceasta din urma intra in subordinea primariei, pentru a putea fi controlate producerea de apa calda si transportul.

Potrivit edilului, anul trecut, datoriile RADET ajunsesera la 8.500 de miliarde lei vechi ca penalitati, datoria de baza fiind de 5.000 de miliarde.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Sorin Oprescu Radet Ponta, #Sorin Oprescu Radet ELCEN , #primar general