Oprescu ii acuza pe "nesimtitii" de bucuresteni, dar nu da zapada de pe strada lui

Joi, 30 Ianuarie 2014, ora 19:57
2630 citiri
Oprescu ii acuza pe "nesimtitii" de bucuresteni, dar nu da zapada de pe strada lui
Foto: Digi24

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, i-a criticat pe bucurestenii care se plang prea mult ca nu e data zapada de pe drumuri si trotuare, spunand ca el a facut tot posibilul.

"Din nenorocire mai sunt inca strazi nedeszapezite, mie mi-au raportat o proportie de 70-75 la suta. Ca o fi adevarat, ca nu o fi adevarat, eu am mobilizat", a declarat Sorin Oprescu, acuzandu-i pe "nesimtitii" de bucuresteni care "s-au nascut jigniti" dar isi lasa masinile in drum sau asteapta sa le curete zapada autoritatile.

Un material realizat de jurnalistii de la Digi24 arata ca inclusiv pe strazile pe care locuiesc primarul general si primarii de sector pe trotuare sunt troiene de zapada de cel putin un metru inaltime.

"Asta e! E o dovada buna ca nu se ocupa nici de strada lui", a spus un bucurestean, vecin cu Sorin Oprescu.

La casa in care sta Marian Vanghelie, primarul sectorului 5, e curatata doar intrarea din fata, la cea din spate zapada fiind pana la brau (foto). Pe drumurile care duc spre locuintele primarilor sectorului 1 si 6 abia se poate circula cu masina. In schimb, primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, are noroc cu vecinii, care sustin ca au curatat si in fata portii lui.

Nici in alte localitati edilii nu sunt mult mai gospodari. Primarul Sucevei, de exemplu, si-a deszapezit doar locul de parcare, pretextand ca are foarte multa treaba la primarie. "Eu niciodata, va spun cu toata sinceritatea, n-am abuzat de functia de primar sa trimit functionarii de la primarie, in mod special, in parcarea unde locuieste primarul sa o deszapezeasca", a incercat sa se scuze Ion Lungu.

Legea obliga cetatenii, dar si administratorii de cladiri si societati comerciale sa curete zapada din fata imobilelor in care locuiesc sau isi desfasoara activitatea. In Bucuresti, amenzile variaza intre 200 si 500 de lei pentru persoanele fizice si ajunge la 2.000 de lei pentru firme.

"Persoanele fizice si juridice au fost sanctionate pana in prezent cu un numar de 66 de amenzi, cu un cuantum total de 105.000 lei", a declarat Ilie Unga, de la Directia generala de Politie Locala si Control Bucuresti.

Un indemn subtil a venit, miercuri, din partea Ambasadei SUA la Bucuresti, care a postat o fotografie pe Facebook in care apare primarul orasului New York, Bill de Blasio, in timp ce da la o parte zapada din fata casei sale.

"Si la voi ninge? Sa stiti ca vremea rea nu afecteaza numai Europa, ci si SUA. In imagine, primarul orasului New York, Bill de Blasio, curata zapada din fata casei sale", se arata in mesajul postat pe Facebook.

C.B.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Oprescu deszapezire strada, #Vanghelie curatat zapada acasa, #amenzi curatat zapada , #primar general