Oprescu: Ii fac o curte acerba ministrului Culturii, Puiu Hasotti

Sambata, 27 Octombrie 2012, ora 10:31
2775 citiri
Oprescu: Ii fac o curte acerba ministrului Culturii, Puiu Hasotti

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri, ca ii face o curte acerba ministrului Culturii, Puiu Hasotti, avand nevoie de avizul acestuia pentru mutarea Halei Matache, la construirea Diametralei Buzesti - Berzei.

Oprescu a sustinut, vineri, o conferinta de presa, alaturi de ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Eduard Hellvig, cu ocazia semnarii contractului de finantare a pasajului subteran care va fi construit la Piata Sudului.

Intrebat despre Hala Matache, Oprescu a raspuns: "E un subiect drag mie. (...) De trei ani si jumatate, lipsind sangele in instalatia unor factori de decizie, am inghitit numai promisiuni. S-a trecut de comisia tehnica, s-a trecut de comisia MDRT, avem si avizul dansilor, urmeaza sa avem si avizul Ministerului Culturii".

Primarul general declara, in 20 septembrie, ca trebuie lamurita situatia cu Hala Matache, pentru ca in proiectul magistralei rutiere Buzesti - Berzei sunt cheltuieli fantastice, precizand ca hala va fi mutata "exact cu 37 de metri si 20 de centimetri mai incolo", pentru constructia drumului.

Pentru aceasta, Primaria Capitalei trebuie sa aiba insa avizul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), precum si pe cel al Ministerului Culturii si Patrimoniului National (MCPN), Hala Matache fiind un monument istoric.

"S-a propus o comisie interplanetara care sa discute, care n-are niciun fundament legislativ", a mai spus Oprescu, vineri, dupa ce a anuntat ca a obtinut deja avizul MDRT.

ONG-urile din Platforma pentru Bucuresti care se opun mutarii Halei Matache anuntasera, dupa o discutie cu secretarul de stat Marcel Bolos de la MDRT, in 24 septembrie, ca acest subiect va fi discutat intr-o sedinta comuna a Comisiei Tehnice de Urbanism din Ministerul Dezvoltarii si a Comisiei Nationale a Monumentelor Istorice (CNMI) din Ministerul Culturii, in conditiile in care comisia responsabila din MDRT nu daduse inca avizul.

Avizul Ministerului Culturii trebuie semnat de ministrul Puiu Hasotti, dupa consultarea Comisiei Nationale a Monumentelor Istorice.

"Ii fac o curte accerba ministrului Culturii pentru a da voie cetatenilor din zona sa ne luam jucariile de acolo, sa dam drumul la primele doua parti ale diametralei Buzesti - Berzei", a mai declarat Oprescu.

Primarul a mai precizat ca solutia ramane cea anuntata, respectiv a mutarii, pentru ca nu are alte variante din punct de vedere tehnic. "Nu pot sa curbez atata linia de tramvai, ca sa expropriez pe stanga m-ar costa 50 de miioane de euro", a mai spus edilul.

Potrivit ministrului Eduard Hellvig, mutarea Halei Matache ar urma sa fie discutata de CNMI in urmatoarea sedinta a comisiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
#Oprescu Hala Matache, #Oprescu curte ministru Culturii, #Oprescu mutare Hala Matache , #primar general