Oprescu lamureste daca va candida sau nu la Primaria Capitalei (Video)

Luni, 25 Aprilie 2016, ora 12:39
2920 citiri
Oprescu lamureste daca va candida sau nu la Primaria Capitalei (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul primar general al Capitalei Sorin Oprescu a declarat luni ca nu va candida pentru un nou mandat, deoarece "il opresc mai multe lucruri de a face acest gest", printre care morala si faptul ca se afla sub control judiciar.

Sorin Oprescu s-a prezentat luni la Curtea de Apel Bucuresti, unde se judeca o contestatie depusa de el impotriva masurilor si exceptiilor dispuse de judecatori in dosarul in care este judecat pentru coruptie.

Cu acest prilej, Sorin Oprescu a fost intrebat de jurnalisti daca a decis sa candideze la Primaria Capitalei, dupa ce in presa au fost publicate formulare cu liste de semnaturi pentru candidatura lui ca independent.

"Nu e vorba de a ma decide sau nu. Au existat mai multe grupuri de oameni care au facut-o din proprie initiativa. Eu le-am explicat frumos ca le multumesc la toti pentru incredere, pentru ca este impresionant totusi faptul ca oamenii au in continuare incredere in mine, dar sunt mai multe lucruri care ma opresc de a face acest gest.

In primul rand, este o chestiune de morala si fiecare isi alege singur calea respectiva. In al doilea rand, as vrea sa nu se uite ca totusi sunt sub control judiciar, care este restrictiv in privinta asta, ma refer la participarea la adunari publice. In al treilea rand, am certitudinea ca unul dintre eventualii contracandidati ai mei si-a luat masurile de a putea bloca orice fel de initiativa si de constructie in continuare a Bucurestiului", a spus Oprescu.

Mai candideaza Oprescu in 2016? Iata ce spune despre consilierul arestat

Consilierul lui Sorin Oprescu a fost arestat dupa ce a fost prins cand lua mita

Intrebat daca ar fi candidat in cazul in care nu avea control judiciar, Oprescu a raspuns: "Daca nu ma oprea morala, daca nu ma oprea controlul judiciar, daca era alta situatie, sigur ca eram prezent acolo. La urma urmei, doresc sa duc la bun sfarsit ceea ce am inceput. Din pacate, ramane o dorinta".

De asemenea, Oprescu a fost intrebat daca Gabriela Firea este capabila sa continue proiectele lui la Primaria Capitalei. "Este o doamna care, din cate stiu eu, s-a pregatit foarte bine si cred ca are si dorinta si putinta sa construiasca in Bucuresti", a spus Oprescu despre Firea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Oprescu candidat Primarie Capitala, #Oprescu candideaza Capitala , #primar general