Oprescu nu vrea sa tina secret contractele Primariei Bucuresti

Vineri, 09 Iulie 2010, ora 12:11
971 citiri

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a formulat o plangere prealabila impotriva unei hotarari de consiliu care prevede cresterea transparentei cheltuirii banilor publici prin publicarea tuturor contractelor municipalitatii.

Astfel, contractele municipalitatii bucurestene si ale institutiilor subordonate nu vor mai avea clauze de confidentialitate si vor fi facute publice in cel mult 10 zile de la semnarea lor, a decis, pe 31 mai, CGMB.

Oprescu cere CGMB revocarea hotararii, in caz contrar urmand sa o atace in instanta.

In motivele plangerii sale se mentioneaza ca proiectul de hotarare a fost introdus pe ordinea de zi suplimentara a sedintei extraordinare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) din data de 31 mai, cu incalcarea articolului 43, din din Legea 215/2001 privind administratia publica locala.

In articolul mentionat se precizeaza ca "suplimentarea ordinii de zi se poate face numai pentru probleme urgente, care nu pot fi amanate pana la sedinta urmatoare".

Hotararea vizeaza inclusiv contractele incheiate de Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) si de Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET), cu exceptia celor de furnizare a apei calde si caldurii pentru consumatori.

Obligativitatea de a face publice contractele in termen de maximum 10 zile se refera si la cele aflate in derulare. Decizia CGMB are ca scop asigurarea transparentei in cheltuirea banilor publici.

Pana in prezent, desi este in vigoare, hotararea nu a fost pusa in aplicare.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Sorin Oprescu, #transparenta contracte, #Oprescu plangere penala CGMB , #primar general