Oprescu o trimite pe Amelia Antoniu sa nasca in strainatate

Sambata, 25 Septembrie 2010, ora 00:04
3305 citiri
Oprescu o trimite pe Amelia Antoniu sa nasca in strainatate
Foto: Antena 3

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, care este si administratorul celor 21 de spitale bucurestene, a declarat ca nu ar sfatui-o pe Amelia Antoniu, prim-solista Teatrului National de Opereta, care era sa moara in spitalele romanesti din cauza unei infectii, sa nasca in Romania.

La emisiunea "Vorbe Grele" de pe Antena 3, Victor Ciutacu l-a intrebat pe Oprescu: "Ati sfatui-o (pe Amelia Antoniu n.r) sa nasca in Romania?". Sorin Oprescu a replicat: "Exclus! Mai ales dupa ce a trecut prin ce a trecut".

"La noi este o cutuma pozitiva, bolnavul hotaraste ce vrea sa faca, unde vrea sa fie tratat...nu exista parere de rau, exista onestitate, hotararea bolnavului e luata de mai multe elemente, de exemplu, de locul geografic unde se afla spitalul", a explicat Oprescu.

Cat despre spitalele romanesti cu care se mandreste, acesta a mentionat Ortopedia Foisor si blocul operator de la Cantacuzino.

"O sa-mi fac introspectia, inainte de a ma lansa intr-o noua campanie electorala. N-o sa mai candidez daca nu sunt multumit si impacat cu ceea ce am facut pentru bucuresteni", a conchis Oprescu.

Prim-solista Teatrului National de Opereta "Ion Dacian" a fost la un pas de moarte la 20 aprilie. Ea a suferit un soc septic, in urma unei interventii de cauterizare de col uterin, la sectia de ginecologie a Spitalului CF2. Aceasta a declarat ca dupa aceasta experienta, nu mai vrea sa nasca in Romania. La inceputul lunii septembrie, Amelia Antoniu a dezvaluit ca este insarcinata in luna a treia si ca nu are intentia sa nasca intr-un spital romanesc.

Oprescu nu ii va amenda pe politistii de la protest

Oprescu a declarat ca nu ii va amenda pe politistii prezenti la protestul de vineri, pentru ca "din punctul de vedere al legii aveau voie sa-l faca (protestul n.r), grija mea a fost sa iau masuri de siguranta, sa nu degenereze".

"Am pregatit lucrurile din punct de vedere organizatoric, prin intelegeri cu sindicatele. Nu imi poate reprosa nimeni nimic pentru ca lucrurile au decurs cum s-a facut dinainte filmul acestor manifestari, masurile au fost luate si lucrurile s-au decurs normal", a mai declarat Oprescu.

El a apreciat efortul depus de jandarmi dar a a fost si surprins de discutiile dintre politisti si jandarmi "peste gard", ei fiind de multe ori cunostinte sau colegi.

"Masa nu are lege"

La intrebarea daca o sa ajungem in situatia Greciei, Sorin Oprescu a precizat ca el a sperat si spera in continuare "sa nu ajungem in situatia Geciei. Intotdeauna frica mea a fost legata de provocatori...sa nu sparga geamurile...masa nu are niciun fel de lege".

Intrebat daca oamenii isi dau seama cu adevarat ca este criza, Oprescu a raspuns ca probabil oamenii nu au realizat cum arata o criza financiara, la inceput.

"Cred ca la inceput oamenii astia nu au realizat cum arata un mijloc de furtuna financiara. Ei isi dau seama dar la un nivel acceptabil. Este aceeasi mentalitate ca si la boli, pentru ca si asta e doar o boala. (...) In momentul in care vad ca intra in efectivitate masura luata si nu mai poate face fata cu intretinerea familiei, recurg la masuri din acestea", a declarat Sorin Oprescu.

"Eu m-am intalnit cu toata lumea cu care am considerat ca este nevoie de comunicare si de negociere. Ma intereseaza orasul ca patrimoniu si cetatenii lui, de a nu fi afectati de aceste lucruri. Au destule griji pentru a intra intr-un conflict din acesta", a mai spus Sorin Oprescu.

Cat despre faptul ca protestele au fost regizate de forte politice sau nu, Oprescu a declarat ca nu crede, pentru ca "saracia este universal valabila".

"Saracia e universal valabila si sa te fereasca Dumnezeu de omul care nu mai are ce pierde", a mai spus Oprescu la emisiunea Vorbe Grele.

Votul fraudat din Parlament

Intrebat de Victor Ciutacu daca a vazut, in cariera sa de parlamentar, o situatie in care numarul deputatilor care au votat o lege s-a inmultit, Oprescu a raspuns: "Absolut!", si a povestit cum a asistat la o "repetitie cu costume", la Camera Deputatilor, in care presedintele Camerei si doi deputati repetau, intr-o sala, discutiile asupra amendamentelor dar si votul.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Sorin Oprescu primar Bucuresti, #Sorin Oprescu Amalia Antoniu, #Sorin Oprescu emisiune , #primar general