Oprescu: Pasajul Basarab va fi gata la sfarsitul lui august, atunci va fi receptia finala

Sambata, 18 Iunie 2011, ora 18:11
1594 citiri
Oprescu: Pasajul Basarab va fi gata la sfarsitul lui august, atunci va fi receptia finala
Foto: Realitatea TV

Primarul Sorin Oprescu a precizat ca pasajul Basarab, pe care bucurestenii s-au plimbat sambata, si pe care duminica vor circula masinile, nu este terminat complet.

Raspunzand Inspectoratului de Stat in Constructii, care a reclamat faptul ca nu a fost facuta receptia obligatorie, Oprescu a explicat ca aceasta va fi facuta la sfarsitul lunii august, cand vor fi terminate lifturile si tramvaiele vor putea traversa pasajul suprateran.

"Inspectoratul de Stat in Constructii nu citeste legea, sau o citeste in diagonala. De o luna de zile astia se tin de capul meu. Ei vin la sfarsit, la receptia finala. Pasajul mai are o serie de chestiuni care nu sunt gata: lifturi, scari, finisaje. Pe la sfarsitul lui august o sa fie gata complet", a precizat Sorin Oprescu, la Realitatea TV. Statia de tramvai, a mai afirmat primarul Capitalei, va fi functionala atunci cand vor fi gata lifturile.

Inaugurare cu scandal la Pasajul Basarab - Cat de sigur este podul?

Oprescu a explicat si de ce nu a invitat oficialitati la inaugurarea pasajului Basarab. "Am primit azi (sambata N.R.) reprosuri ca n-am invitat oficialitati. Care oficialitati dom'le? Am invitat cetatenii Bucurestiului, podul este din banii lor, a fost facut cu sacrificiul lor. Mi s-a parut fair play sa pun o placa Inceput de Traian Basescu, finalizat de Sorin Oprescu. Am vrut sa le arat bucurestenilor ca se poate sa fie mandri de orasul lor", a spus Sorin Oprescu.

Legat de acuzatiile lui Udriste, care a afirmat, pentru cotidianul Adevarul, ca in 2002, pe cand era senator PSD, Sorin Oprescu a votat pentru suspendarea fondurilor necesare studiului de fezabilitate la pasajul Basarab, primarul a spus ca acesta il "confunda". "In 2002 eram senator si membru in Comisia de Sanatate, nu aveam nicio treaba cu pasajul Basarab", a precizat Oprescu.

Gheorghe Udriste: Oprescu s-a opus, in 2002, pasajului Basarab

Planurile primarului pentru Bucuresti mai contin "podul de la Barbu Vacarescu, iesirea din oras si intrarea in Pipera, podul de la Matei Basarab". Nici la autostrada suspendata nu renunta Oprescu. "Acum se fac calculele, in principiu este vorba despre 18,5 kilometri, nu renunt la ea", a spus edilul.

Legat de faptul ca nu se mai organizeaza referendumul pentru Legea Capitalei, primarul a opinat ca "este un punct castigat pentru ca nu se mai cheltuiesc banii oamenilor". "In consiliu, cei de la PDL au venit cu sapte intrebari stupide, cu care nu am fost de acord. Au reusit sa puna mai putine intrebari, dar tot aiurea. Si in aceste conditii, pregateam referendumul, care ar fi costat aproximativ cinci milioane de lei", si-a explicat Sorin Oprescu afirmatia anterioara.

"Basescu este omul lui Oprescu"

Intrebat daca se considera "omul lui Basescu", asa cum scriu ziarele, Oprescu a glumit: "Cred ca s-ar putea spune invers, ca Basescu este omul lui Oprescu. Respect institutia prezidentiala, am relatii institutionale cu Traian Basescu".

Subliniind ca nu are nici un "deal politic" si nu intentioneaza sa candideze pentru un nou mandat la Primarie sub emblema vreunui partid politic, Oprescu nu a raspuns insa, concret, daca va candida la prezidentiale, in 2014. "Am spus ca, daca bucurestenii ma vor, 12 ani stau la Primarie", a fost raspunsul primarul.

Oricum, pana una alta, se pregateste pentru o noua campanie electorala "murdara". "Acum sunt un veteran al campaniilor electorale, nu ma astept sa fie una calma. Ei le au cu soparlele, iti murdaresc viata, te injura de mama, de tata", a opinat actualul primar, care este favorit, in sondaje, la viitoarele alegeri locale.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Oprescu pasajul Basarab, #Oprescu candidatura prezidentiale, #Oprescu Udriste, #Oprescu campanie electorala , #primar general