Ziare.com

Oprescu promite traversarea Capitalei de la nord la sud in 15 minute

Vineri, 12 Noiembrie 2010, ora 23:09

   

Oprescu promite traversarea Capitalei de la nord la sud in 15 minute
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri, ca dupa finalizarea diametralei rutiere nord-sud, Bucurestiul va putea fi traversat de soferi in cel mult un sfert de ora.

Diametrala va face legatura intre Piata Victoriei si Piata George Cosbuc, cu traversare subterana a dealului Parlamentului.

"Prima etapa a inceput cu amenajarea Berzei, de la Piata Victoriei pana la strada Occidentului, unde linia de tramvai si strada vor fi terminate in acest an. Este un bulevard cu cate trei benzi pe sens, cu doua linii de tramvai. Urmeaza segmentul din Berzei, de la Calea Grivitei pana la Vulcanescu.

In zona intersectiei Berzei cu Vulcanescu, se creeaza o strada noua - este strada Garii de Nord, care iese direct in Dinicu Golescu, in fata Ministerului Transporturilor. In acest fel, castigam si viteza in circulatia autovehiculelor, care vor putea merge cu 20-30 de kilometri la ora, putand fi parcursa distanta nord-sud, adica aproximativ 12,5 kilometri, in maximum 15 minute", a explicat edilul-sef.

Oprescu a facut referire si la demolarile incepute de municipalitate in zona Buzesti, pentru a face loc viitorului bulevard Uranus, parte a diametralei.

"In legatura cu demolarile din aceste zile, as vrea sa intelegeti ca acolo erau case vechi, prabusite, sau doar schelete de case ramase in picioare. (...) Raman, deocamdata, cateva case, care sunt monumente istorice, declasate din categoria aceasta prin ordinul ministrului (Culturii - n.r.), dar exista o perioada de cateva zile, conform legii, pana cand ordinul va fi reconfirmat de aparitia in Monitorul Oficial. Nu facem nicio ilegalitate", a spus primarul general.

Sorin Oprescu a subliniat si ca proprietarii imobilelor ce trebuie demolate au fost notificati pentru a-si ridica despagubirile legate de expropriere.

"Toate sunt notificate, toate sunt platite, toate sunt expropriate. Au fost notificati si a doua oara, pentru a-si putea ridica banii. In cazul celor care nu si-au putut lua banii in timp, trebuie sa spun ca a fost si din cauza dansilor, deoarece nu au depus toate actele necesare", a mai spus edilul-sef.

Municipalitatea spera sa poata finaliza prima etapa a proiectului diametralei in martie-iunie 2011, iar etapa a doua, la inceputul lui 2012.

Primaria a inceput, joi seara, demolarea unor cladiri pe strada Buzesti, pe unde va trece bulevardul Uranus, actiunea edililor fiind intampinata cu proteste de locuitorii zonei

Sursa: rNews

Articol citit de 3014 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Oprescu:Bucurestiul va putea fi traversat de soferi in 15 minute de la N la S.

Cum?Cu ajutorul epiduralei!

 

Opescu se pare ca n-a auzit ca Airbus-ul 380 nu mai zboara din cauza turbinelor defecte!

Ori e dezinformat si crede-n povesti de adormit copiii, ori a-nebunit!

 

...

Nu e nici una nici alta !
E doar unul dintre mega jmekerii postdecembristi, care a prostit populatia, isi umfla spaga si ne lasa cu orasul plin de gauri, santiere, demolari si haos !

si cu suspendata cum ramane ?

a trecut deja jumatate de mandat si n-o vedem nici macar pe hartie ...

Dar cu megacimitirul ?

 

Cu suspendarea? Păi o face jos, apoi o urcă pe piloni. Cu timpu de trversare poate nu o fi ca aceea cu crocodilul care de la cap la coadă avea 6 metri, iar de la coadă la cap 10!

.

Erată: Cu timpul de traversare....

Scuze!

Curaj dom' doctor!

Da' tine minte: promisiunea data e datorie curata.

 

DA SE POATE REALIZA

CU DELTAPLANUL SAU CU SUBMARINUL DE PE DIMBOVITA !!!

 

Daca acest proiect va fi pus in practica

va fi un succes garantat numai ca, doar din expropieri vor trebui alocati circa 1 miliard de euro din buget , asa ca acest proiect va fi valabil peste vreo 15 ani cand vom iesi din criza ( si nu vorbim de spagi ,comisioane ,si drumul efectiv )...

p.s : in china un oras intreg si imprejurimile in 5 ani cu o investitie de 550 de mil de $ au fost construiti sute de km de autostrada + poduri + drumuri suspendate din bani ai Bancii Mondiale

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor