Oprescu s-a razgandit: Intretinerea nu se va scumpi pentru nimeni deocamdata (Video)

Joi, 04 Octombrie 2012, ora 11:08
2863 citiri
Oprescu s-a razgandit: Intretinerea nu se va scumpi pentru nimeni deocamdata (Video)

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, miercuri seara, ca intretinerea nu se va scumpi pentru nimeni in aceasta iarna. Mai devreme, in aceeasi zi, spunea ca persoanele cu venituri de peste 2.000-2.500 lei vor plati dublu caldura la iarna.

Oprescu sustine acum ca primaria are suficienti bani incat sa suporte subventia pentru gigacalorie si in aceasta iarna.

"Unde s-a dus suta se duce si mia. Ei platesc 170, iar restul pana la 328 am pus banii deoparte sa o platesc. Iarna asta, din punctul meu de vedere, nu e nicio problema", a spus Sorin Oprescu intr-o emisiune la Romania TV.

Insa primarul Oprescu nu va renunta definitv la planul sau de a-i obliga pe cei cu venituri mari sa plateasca pretul intreg al gigacaloriei.

"Toti cei care vor avea venituri pe membru de familie mai mari de 20-22-25 de milioane - inca n-am facut toate calculele - sa poata sa plateasca gigacaloria la pretul real, care este astazi pe piata. E posibil in primele 2-3 luni ale anului viitor", a mai spus Oprescu.

Oprescu anunta ca bucurestenii cu venituri peste 2.000 de lei vor plati mai scump caldura (Video)

Cu cateva ore mai devreme, tot miercuri, Oprescu declara la Parlament ca nu mai are bani pentru a suporta subventiile in aceasta iarna.

"Nu mai pot sa fac fata cu subventia, nu mai pot, nu mai am cum sa subventionez si sunt multi amarati care nu au bani. Am cerut de patru ani, sa vad acum daca se concretizeaza o lista cu veniturile (bucurestenilor - n.red.) de la ANAF si daca venitul este mai mare de 20-25 de milioane pe cap de familie sa pot sa-i pun sa plateasca 328 de lei, cat e acum gigacaloria la Bucuresti.

Nu este elegant, nici echitabil, ca oameni care au venituri de peste 20-25 de milioane pe cap de membru al familiei sa plateasca subventionat gigacaloria", spunea Oprescu miercuri, pe la pranz.

PDL: Chiria platita de Sorin Oprescu pe sediul Primariei raceste casele bucurestenilor

PDL Bucuresti ii cere lui Sorin Oprescu sa nu se atinga de intretinerea bucurestenilor si sa renunte, mai degraba, la plata chiriei "exorbitante" pentru sediul Primariei sau la proiectele "elucubrante", precum autostrada suspendata.

"Dupa ce Sorin Oprescu cheltuie 8 milioane de euro pe chirii delirante, dupa ce autostrada suspendata electoral in suma de 1,6 miliarde euro a trecut de Consiliul General, Primarul General s-a trezit acum, in prag de iarna, ca nu mai are bani pentru plata subventiei.

Sorin Oprescu nu a facut decat sa creasca datoriile RADET fata de ELCEN prin neplata sumelor de bani aprobate de Consiliul General. In acelasi timp, Sorin Oprescu plateste aproximativ 16 milioane euro chirie la sediul actual al Primariei Generale. Pentru a plati aceasta chirie deliranta si luxoasa, Sorin Oprescu declara ca nu are bani pentru subventia la caldura in Capitala", se afirma intr-un comunicat de presa al PDL Bucuresti, remis Ziare.com.

PDL mai considera ca Sorin Oprescu este singurul vinovat de situatia din sistemul de termoficare, deoarece "timp de patru ani si jumatate a tratat cu indiferenta si populism problemele legate de furnizarea energiei termice in Capitala."

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Sorin Oprescu intretinere 2012, #oprescu subventie caldura, #cost intretinere 2012 , #primar general