Oprescu se opune eutanasierii cainilor vagabonzi

Miercuri, 28 Aprilie 2010, ora 23:45
2415 citiri
Oprescu se opune eutanasierii cainilor vagabonzi
Foto: Arhiva

Primarul general Sorin Oprescu se opune eutanasierii cainilor fara stapan. Edilul a declarat miercuri ca sustine in continuare proiectul privind sterilizarea cainilor, initiat iarna trecuta, "singura solutie viabila in acest moment".

In opinia primarului general, este greu de sustinut solutia avansata de prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaei. "Eu respect legea si sa incepem sa ne certam unii cu altii pentru cum sa-i omoram pe catei, nu pot sa fac acest lucru nici prin natura meseriei mele, sunt doctor. Si cainii sunt suflete", a spus Oprescu.

Cainii vagabonzi din Capitala: castrati la Primarie, ucisi la Prefectura (Video)

Edilul Capitalei a precizat ca in momentul de fata a inceput procesul de sterilizare a cainilor fara stapan din Capitala, aproximativ 450 pe luna, insa a explicat ca acest proces este dificil, intrucat este greu sa patrunzi in curtile oamenilor si sa le ceri sterilizarea.

Maidanezii din Bucuresti - sa-i castram sau sa-i eutanasiem?

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei, a depus saptamana trecuta la Camera Deputatilor propunerile sale pentru modificarea legislatiei referitoare la cainii fara stapan, urmand ca acestea sa fie dezbatute si sa urmeze calea procedurala.

Noile prevederi legislative stipuleaza ca eutanasierea animalelor se va face dupa sapte zile, obligatoriu, daca acestea nu au fost revendicate de nimeni. In acest timp se vor rezolva cu precadere cererile de revendicare a animalelor.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Oprescu eutanasiere caini, #sterilizare caini vagabonzi , #primar general
Comentarii
Poza AIUREA AIUREA
AIUREA AIUREA
rank 5
DOMNULE PRIMAR ! LASATI CAINII VAGABONZI ! SCAPATI-NE DE PEDELEI !ASTIA SUNT CEI MAI RAI ! MUSCA SI APOI DEFILEAZA CU CIOLANUL IN GURA !
Poza asdfg
asdfg
rank 4
Ce este mai crud: sa lasi zeci de mii de caini si milioane de oameni sa sufere, sau sa le curmi suferinta si unora si altora?