Oprescu si Isarescu, in topul increderii - sondaj CCSB

Marti, 05 Iulie 2011, ora 23:36
4852 citiri
Oprescu si Isarescu, in topul increderii - sondaj CCSB
Foto: Antena 3

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, si guvernatorul BNR, Mugur Isareascu, sunt politicienii in care romanii au cea mai mare incredere, releva un sondaj CCSB.

Astfel, 46% dintre respondenti sustin ca au incredere in Sorin Oprescu si la fel in Mugur Isarescu, 37% in seful PNL, Crin Antonescu, Victor Ponta a castigat increderea a 35% dintre romani, Adrian Nastase a 24% dintre acestia, iar Dan Voiculescu a 21%. De mentionat ca sondajul a fost dat publicitatii marti seara, de Antena3.

Cel mai prost stau in aceasta cercetare sociologica presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc, doar 11% dintre romani avand incredere in acestia, cam la fel ca in anonimul sef al PC, Daniel Constantin ( 10%).

In ceea ce priveste estimarea de participare la vot pentru alegerile parlamentare, 53% au raspuns ca da, vor merge la urne, 45% nu, iar 2% nu stiu sau nu raspund.

Intentia la vot pentru Parlament, varianta in care exista USL, arata astfel: 58% ar vota cu USL, 19% cu PDL, 9% cu Partidul Poporului, 5% cu UDMR, 4% cu PRM, 3% cu Partidul Ecologist, 1% cu PNG si 0% cu UNPR.

In varianta in care USL nu ar exista, PSD ar primi 37% din sufragii, PNL 19%, PDL 18%, iar Partidul Poporului 9%.

Acelasi studiu, prezentat de Antena 3, mai arata ca 20% dintre romani se declara, din punct de vedere politic, de stanga, 34% de centru, 19% de dreapta, iar nedefinit 27%.

Romanii nu doar ca nu au incredere prea multa in politicieni, insa nu sunt optimisti nici cu privire la directia in care se indrepta tara noastra, pe care doar 14% o vad buna, in timp ce 77% o considera gresita. Totodata, 9% au preferat sa raspunda ca "nu stiu".

Legat de mult controversata reorganizare administrativa, 29% dintre cei care au participat la studiu sustin ca sunt de acord cu ideea, 59% nu sunt de acord, in timp ce "nu stiu" au raspuns 12% dintre cei intrebati.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#incredere politicieni, #sondaj incredere politiceni, #sondaj CCSB , #primar general
Comentarii
Poza dom_cenzor
dom_cenzor
rank 3
Sondaj dat publicitatii de antena 3 ...
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5