Oprescu trebuie sa prezinte pana vineri decizia de desfiintare a Cathedral Plaza

Vineri, 18 Octombrie 2013, ora 08:14
3220 citiri
Oprescu trebuie sa prezinte pana vineri decizia de desfiintare a Cathedral Plaza

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, trebuie sa prezinte, pana vineri, la ora 14.00, decizia de desfiintare a Cathedral Plaza, fiind somat de executorul judecatoresc sa puna in aplicare decizia irevocabila a Curtii de Apel Ploiesti.

La Primaria Capitalei a fost inregistrata, pe 17 septembrie, o somatie de la un executor judecatoresc pentru emiterea, de catre primarul general, in termen de 10 zile, a deciziei de desfiintare a imobilului Cathedral Plaza, informeaza Mediafax.

Pentru ca asta nu s-a intamplat, iar termenul a expirat, Primaria a primit o solicitare din partea executorului judecatoresc ca, pana pe 17 octombrie, la ora 14.00, Sorin Oprescu sa emita decizia privind desfiintarea constructiei.

In plus, trebuie platita reclamantilor suma de 7.688 de lei.

"In loc sa treaca la actiune, primarul general este consiliat de aceeasi casa de avocati care reprezinta si interesele cladirii Cathedral Plaza, gasind tot felul de subterfugii pentru neaplicarea hotararii judecatoresti, fie prin avansarea unor sume fabuloase privind costurile desfiintarii constructiei, fie prin invocarea unor riscuri iluzorii privind siguranta catedralei in caz de desfiintare a constructiei ilegale, atitudine care aduce mai mult a amenintare decat a ingrijorare", se arata intr-un comunicat al Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti (ARCB).

Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti (ARCB) atrage atentia ca, desi nu a gasit timp pentru a rezolva aceasta situatie, edilul a avut timp sa autorizeze demolarea unei case istorice, legata de viata si personalitatea monseniorului Vladimir Ghika.

"Avem speranta ca nu vom fi obligati sa solicitam inca o data sprijinul forurilor internationale, mai ales al celor implicate in procesul de monitorizare a aplicarii hotararilor judecatoresti in Romania, astfel incat sa nu fie nevoie de proceduri dureroase, pentru ca dreptatea castigata in multi ani de judecata sa isi gaseasca in sfarsit drumul catre lumina", a declarat Ioan Robu, arhiepiscopul romano-catolic de Bucuresti.

Sorin Oprescu declara, pe 26 septembrie, ca nu a primit nicio somatie de emitere a dispozitiei de desfiintare a Cathedral Plaza. In 25 ianuarie, acelasi primar afirma, referitor la decizia instantei care il obliga sa emita decizia privind desfiintarea constructiei Cathedral Plaza, ca asteapta sa vada "motivatia" magistratilor si ca va respecta legea.

Curtea de Apel Ploiesti a decis irevocabil, pe 23 ianuarie, demolarea turnului Cathedral Plaza si readucerea terenului pe care a fost edificata aceasta constructie la destinatia initiala, aceea de parc. Curtea a mentinut astfel sentinta din 26 iunie 2012 pronuntata de Tribunalul Dambovita.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#desfiintare Cathedral Plaza, #Oprescu decizie desfiintare Cathedral Plaza , #primar general