Oprescu zboara pe lacul Bucuresti (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 16 Mai 2012, ora 22:35
5189 citiri
Oprescu zboara pe lacul Bucuresti (Opinii)

A plouat marti in Capitala. O ploaie sanatoasa, dar nu cine stie ce. Nu a curs apa din ceruri ore intregi, a fost mai degraba o rafala de vara bine concentrata.

Cum se intampla de fiecare data, in Bucuresti nu s-a mai circulat. Nici in centru, nici pe marile bulevarde si cu atat mai putin la periferie. Pentru ca toate strazile au fost inundate, iar pe unele masinile puteau fi folosite mai bine pe post de barci decat de autovehicule.

Marea problema a Capitalei este infrastructura, care este veche, prost gandita si mai ales depasita total de constructiile din ultimii 25-30 de ani.

Pe langa cainii comunitari, pe langa dezvoltarea haotica a cladirilor si lipsa sigurantei, cea mai profunda rana a orasului este lipsa unei infrastructuri minimale pentru o asezare care adaposteste peste 2,5 milioane de locuitori.

Canalizarea inexistenta si nefunctionala provoaca inundatiile pe care le vedem la fiecare ploaie torentiala. Bulevardele sunt invadate de apa care nu are unde sa se scurga, iar traficul s-a incheiat. Exista si probleme infinit mai mari decat inundarea strazilor, care tin tot de infrastructura, insa cel mai recent eveniment meteo care a bulversat Bucurestiul mi-a adus aminte de singura promisiune si unica viziune a primarului Sorin Oprescu - autostrada zburatoare.

Nu cred ca Bucurestiul are nevoie de un astfel de primar, desi stiu pe de alta parte ca pur si simplu nu exista contracandidat cu sanse reale. Enorma simpatie de care se bucura doctorul in randul bucurestenilor vine din faptul ca a terminat cateva mari proiecte. Nici nu mai conteaza ca ele, toate, fara exceptie, au fost gandite si/sau incepute de altii. Este pana la urma si asta un mare merit, daca e sa judecam rezultatele politicienilor din ultimii 23 de ani.

Sa duci la bun sfarsit o treaba inceputa de altul merita respectul, dar nu ar trebui sa fie suficienta nicaieri in lume pentru a-ti asigura continuitatea. Macar pentru un al doilea mandat ar trebui sa vii cu ceva nou, sa aduci un plus fata de toti predecesorii tai, care in treacat fie spus nu au fost deloc geniali ca sa nu aiba nevoie de imbunatatiri.

Oprescu s-a prins insa de autostrada lui zburatoare si nu se mai poate da jos de pe ea.

Nu am auzit in toti cei patru ani de Oprescu la carma Bucurestiului nimic despre minunea zburatoare. Nimic altceva decat scuze, inventii si mai trasnite sau promisiuni si mai gogonate decat cea initiala. Ca la altii, tot ce a putut sa spuna a fost: Consiliul nu m-a lasat, nu mi-a aprobat.

In rest, Oprescu spune bancuri, face mistouri si duce politica miticului clasic pe culmile penibilului. Urmariti-l constant. Nu il veti intalni niciodata pe Sorin Oprescu vorbind serios si indelung despre un proiect de amploare, despre modalitatile de realizare ori prioritatile elementare ale unui oras care in primul rand trebuie sa fie reasezat in intreaga sa infrastructura.

De fiecare data tot ce veti primi de la primarul Bucurestiului va fi un ras fortat ori o poanta rasuflata. La fel de trist este ca bucurestenii nu simt nevoia sa ridice miza si sa isi gaseasca un primar care sa le ofere macar premisele unui oras modern.

Ar putea macar sa-i asculte si pe ceilalti. Si sa renunte la mitul ca independenta este o garantie pentru ceva in politica. In cazul lui Oprescu s-a dovedit a fi doar o garantie pentru tot felul de recorduri triste si inutile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Sorin Oprescu alegeri primar Bucuresti, #ploaie inundatii Bucuresti Oprescu, #Oprescu autostrada inundata , #primar general