Parada de 1 decembrie nu va mai avea loc la Arcul de Triumf

Vineri, 24 Octombrie 2014, ora 21:57
3962 citiri
Parada de 1 decembrie nu va mai avea loc la Arcul de Triumf

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat vineri ca parada de 1 decembrie va avea loc in acest an in Piata Constitutiei, din cauza lucrarilor de reabilitare care se desfasoara la Arcul de Triumf.

"O sa tinem (parada de 1 Decembrie - n.red.) in Piata Constitutiei, sau cel putin asa am propus, ca sa nu-i deranjam pe cei care defileaza. Toti factorii care suntem implicati am discutat in principiu inca din momentul in care am inceput lucrarile la Arcul de Triumf - o vom tine in Piata Constitutiei.

Nu stiu daca au mai aparut idei pe parcurs, dar cred ca asa ar fi normal, sa poata sa se desfasoare actorii principali, respectiv Armata si celelalte institutii", a spus Oprescu, citat de Mediafax.

Arcul de Triumf devine santier - cat vor dura lucrarile de reabilitare

Acesta a precizat ca in piata din fata Palatului Parlamentului ar urma sa fie amenajate zone pentru oficialitati si pentru public, cu ocazia manifestatiilor de Ziua Nationala a Romaniei.

Lucrari la Arcul de Triumf: Cand vor fi gata si ce surpriza pregateste Primaria Capitalei

Lucrarile de renovare a Arcului de Triumf au demarat la inceputul anului, urmand a se incheia cel mai devreme in luna martie 2015.

Reabilitarea se face din bani europeni, Primaria Capitalei obtinand 30 de milioane de lei pentru acest proiect, dar si din bugetul propriu, de unde sunt virati 7 milioane de lei.

Oprescu a anuntat cand ar putea fi gata pasajul subteran de la Piata Presei

In plus, Primaria are planuri si mai mari pentru monument, anume un pasaj subteran, care ar trebui sa fluidizeze traficul din zona.

De asemenea, un alt santier din aceasta zona a Capitalei, pasajul subteran de la Piata Presei Libere, ar urma sa fie inchis la primavara, cand lucrarile ar urma sa se finalizeze, potrivit lui Sorin Oprescu.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#parada 1 decembrie Piata Constitutiei, #Oprescu parada 1 decembrie, #parada 1 decembrie Arcul de Triumf , #primar general
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Pe unde-or mai fi tribunele lu' Lae, că făceam și-o economie...