PDL Bucuresti: Oprescu vrea sa-si acopere ilegalitatile cu ajutor de la USL

Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 16:19
1444 citiri
PDL Bucuresti: Oprescu vrea sa-si acopere ilegalitatile cu ajutor de la USL
Foto: Arhiva

PDL Bucuresti il acuza pe primarul Capitalei Sorin Oprescu ca incearca sa-si acopere ilegalitatile din trecut prin tentativa pe care o incearca joi, la Comisia de Industrie din Camera Deputatilor, unde va sustine schimbarea articolului de lege care prevede existenta a patru licente de taxiuri la 1.000 de locuitori.

"Aceasta modificare nu este una care sa genereze o mai buna functionare a sistemului de taxiuri in Bucuresti, ci o incercare a lui Sorin Oprescu de a-si acoperi ilegalitati din trecut. Pe scurt, primarul a suplimentat ilegal in 2009 numarul de autorizatii de taxi de la 9.500 la 10.269, nerespectand legea in vigoare.

Evident, taximetristii cu licenta l-au dat in judecata si, in 11 iulie 2010, Tribunalul Bucuresti le-a dat dreptate in procesul intentat Primariei Generale, obligandu-l pe primar sa retraga cele 769 de licente suplimentare pe care le acordase ilegal. Chiar daca a pierdut acel proces, Sorin Oprescu nu s-a consolat cu ideea ca trebuie sa respecte legea", sustin democrat liberalii, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

PDL Bucuresti sustine ca "tentativa girata de USL de modificare a legii taximetriei pentru a mari numarul de licente se inscrie in categoria actiunilor intreprinse de Sorin Oprescu pentru a obtine noi surse de finantare in vederea campaniei electorale de anul viitor".

"Acordarea suplimentara de licente, pe criterii netransparente, cunoscute numai de apropiatii sai, i-ar aduce lui Sorin Oprescu fonduri suplimentare si chiar o masa de manevra. Rezolvarea problemei taxiurilor cu licenta de Ilfov care opereaza in Bucuresti nu trebuie facuta prin eliminarea limitei de licente, ci prin aplicarea legii. Sorin Oprescu are in subordinea sa Comisia de Mobilitate si Transport.

Aceasta ar trebui sa se ocupe de controale, prin care sa aplice amenzi celor din Ilfov care lucreaza in Bucuresti si sa descurajeze aceasta practica. Dar, din pacate, Sorin Oprescu nu este in stare sau nu vrea sa faca functionala aceasta Comisie, preferand metoda mult mai facila politic, de cand cu inscrierea in USL, a tentativei de modificare a legislatiei", se mai arata in comunicat.

PDL Bucuresti ii transmite Primarului General ca reprezentantii sai in Parlament nu vor sustine modificarea legislativa pe care el o cere atat de pe ascuns.

Sorin Oprescu s-a intalnit marti cu reprezentanti ai taximetristilor independenti, pentru a discuta despre revendicarile acestora in ceea ce priveste activitatea de transport in regim de taxi de pe raza Capitalei.

Acesta le-a a explicat ca problemele enuntate de taximetristi tin de competenta forurilor legislative.

"Este important ca toata lumea sa inteleaga ca trebuie, in primul rand, modificata legea. Eu am inaintat deja catre Comisia pentru Industrie si Servicii de la Camera Deputatilor o serie de propuneri pentru modificarea legii taximetriei", a declarat Primarul Capitalei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#PDL Bucuresti acuzatii Sorin Oprescu, #ilegalitati taximetristi independenti Bucuresti , #primar general