PDL: Oprescu vrea sa controleze banii de la RATB

Marti, 16 Aprilie 2013, ora 16:56
1852 citiri
PDL: Oprescu vrea sa controleze banii de la RATB

PDL Bucuresti ii cere primarului Sorin Oprescu sa inceteze "imediat minciunile pe care continua sa le spuna fara nicio rusine" referitoare la situatia din RATB.

Sorin Oprescu a declansat acest circ numai pentru ca singura sa dorinta este sa aiba acces neingradit pe bugetul Regiei, acuza democrat-liberalii, intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Sorin Oprescu minte si dezinformeaza bucurestenii spunand ca fostul Consiliu General al Capitalei l-a impiedicat sa isi exercite atributiile. Fostul Consiliu General NU avea ca atributie desemnarea directorilor de la RATB.

Guvernul trimite DNA si la RATB: Stilouri cumparate cu 1.700 de lei bucata

Acestia erau desemnati, ca si acum, de Consiliul de Administratie al Regiei, si NU de catre Consiliul General. In Consiliul de Administratie al RATB din mandatul trecut, toate partidele aveau reprezentanti, printre acestia numarandu-se din partea PSD si actualul director al Regiei, dl. Adrian Mihai Campurean", precizeaza sursa citata.

Mai mult, in ceea ce priveste activitatea RATB, fostul Consiliu General al Municipiului Bucuresti nu facea decat "sa aprobe subventiile la biletele de transport astfel incat pretul transportului in comun sa nu creasca, asa cum se intampla acum, pe mandatul USL-Oprescu", mai acuza pedelistii.

"Bugetul RATB a fost intotdeauna aprobat de Consiliul de Administratie al acesteia si facea parte din bugetul total al Capitalei, al carui principal ordonator de credite a fost si este Sorin Oprescu. Ca si ordonator principal de credite, Sorin Oprescu a avut si continua sa aiba ultimul cuvant pe modul in care se cheltuiesc banii publici in Bucuresti", se mai arata in comunicat.

Guvernul va sesiza Directia Nationala Anticoruptie (DNA) asupra unor posibile fapte de natura penala identificate in activitatea RATB in perioada 2010-2012, identificate de Corpul de Control in urma unor verificari efectuate la solicitarea primarului general.

Solicitarea de efectuare a unui control a fost transmisa premierului Victor Ponta in luna noiembrie a anului trecut de catre primarul general Sorin Oprescu.

In nota de control, finalizata in aceasta saptamana, se arata, printre altele, ca reprezentantii RATB din perioada cercetata au acoperit pierderi de 12,1 milioane lei din fondurile destinate servicului de transport public subventionat, prin schimbarea destinatiei banilor, si au comis nereguli in atribuirea unor contracte de achizitii, ceea ce poate intruni elementele constitutive ale infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice.

D.R.

PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
#PDL acuza Oprescu RATB, #bani RATB Oprescu, #ancheta RATB DNA , #primar general