Primaria Capitalei a scapat de datorii fata de Apa Nova

Luni, 14 Decembrie 2009, ora 12:53
1385 citiri
Primaria Capitalei a scapat de datorii fata de Apa Nova
Foto: Ziare.com

Primarul general al Capitalei Sorin Oprescu si directorul general al Apa Nova Bruno Roche au semnat, luni, actul aditional la contractul de concesiune pentru serviciile de apa-canal din Bucuresti, contract ce presupune, printre altele, investitii de 70 de milioane de euro in reabilitarea sistemului.

"Practic, prin acest act, penalitatile din datorii au fost sterse si in general toate datoriile municipalitatii pe care le avea catre Apa Nova au fost stabilite clar, iar totodata am stabilit si investitiile pentru anii viitori", a declarat Sorin Oprescu.

Primarul Capitalei a mai spus ca este important ca societatea de apa si canal a inteles comanda sociala in ceea ce priveste calitatea apei livrata populatiei.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat, la inceputul lunii noiembrie, contractul aditional celui incheiat in 2000 de Primaria Capitalei si compania responsabila de alimentarea cu apa a Capitalei, Apa Nova.

Investitiile vor viza extinderea retelelor, iar la ele ar urma sa se adauge o alta investitie, de 1,4 milioane de euro, pentru solutii de prevenire a inundatiilor.

Tot prin contractul aditional, Apa Nova urmeaza sa renunte la unele datorii ale municipalitatii, respectiv la contravaloarea facturilor neachitate de catre Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) pentru serviciul de canalizare aferent apei calde menajere, in valoare de 51 milioane lei. Tot RADET va scapa de plata penalitatilor pentru apa potabila furnizata in 2008, in valoare de 16 milioane lei, potrivit aceluiasi contract aditional.

In plus, Apa Nova va renunta sa ceara cele 23 de milioane de lei, reprezentand compensarea datorata de primarie pentru taxa de acces in perioada 2006-2009.

Compania se mai angajeaza ca va sterge, in urmatorii 15 ani, suma de 400.000 de lei pe an pentru plata apei funizata consumatorilor casnici aflati in saracie.

Contractul de concesiune a serviciului public de alimentare cu apa, semnat de Primaria Capitalei si Apa Nova, a intrat in vigoare pe 17 noiembrie 2000 si se intinde pe 25 de ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Primarie datorii Apa Nova, #Primarie act Apa Nova, #Oprescu primar Bucuresti, #penalitati primarie Apa Nova , #primar general