Primaria Capitalei continua razboiul cu Millennium Building

Marti, 06 Septembrie 2011, ora 18:51
1096 citiri
Primaria Capitalei continua razboiul cu Millennium Building
Foto: Arhiva

Reprezentantii Primariei Capitalei sustin ca blocul turn de langa Catedrala Sf. Iosif nu are autorizatie de construire, dupa ce dezvoltatorul cladirii Cathedral Plaza a anuntat ca vrea sa-l dea in judecata pe edilul Sorin Oprescu si sa ceara daune de 70 de milioane de euro.

"In continuarea demersurilor pentru respectarea legalitatii si a disciplinei in constructii, avand in vedere ca imobilul cunoscut sub denumirea Cathedral Plaza nu are autorizatie de construire, hotararea 1989/03.11.2010 a Curtii de Apel Suceava este irevocabila, primarul general (Sorin Oprescu - n.r.) a indeplinit o formalitate a notificarii debitoarei Millennium Building Development srl, sa desfiinteze constructia fara autorizatie aflata pe domeniul public al Municipiului Bucuresti", afirma municipalitatea.

Edilii Capitalei mai spun ca "aceasta a fost si procedura utilizata de Ministerul Dezvoltarii si Turismului, la eliberarea domeniului public din localitatile de pe Litoral de constructiile fara autorizatie de construire, asa fiind tratate asemenea incalcari ale disciplinei in constructii in toate capitalele din UE".

Potrivit municipalitatii, constructia in cauza a fost realizata fara o autorizatie de construire valabila, Tribunalul Dambovita anuland inca din 2006 autorizatia emisa eronat de Primarul Sectorului 1. "Asadar, nici Municipiul Bucuresti, nici Primarul General nu are vreun amestec sau vreo responsabilitate in legatura cu construirea nelegala a Blocului turn care a afectat Catedrala Sf Iosif", mai spun reprezentantii municipalitatii bucurestene.

Precizarile primariei vin la o zi dupa ce dezvoltatorul cladirii de langa Catedrala Sf. Iosif, Millennium Building Development, a anuntat ca va depune plangere penala contra primarului Sorin Oprescu, pentru abuz in serviciu, si va solicita municipalitatii, pentru actele abuzive ale edilului, daune in valoare de 70 de milioane de euro.

Daunele reprezinta despagubirea pentru cazul in care tranzactia incheiata de investitor cu privire la constructia Cathedral Plaza nu va putea fi finalizata pana la sfarsitul acestui an din cauza "sicanelor" facute de primarul general. La aceasta suma se vor adauga, spun reprezentantii dezvoltatorului, taxele si impozitele platite la bugetul local si de stat, costurile pentru conservarea Cathedral Plaza si alte sume pentru acoperirea integrala a prejudiciilor suferite.

Demersurile intentionate de dezvoltator sunt urmarea faptului ca edilul-sef al Capitalei a trimis o "instiintare" prin care someaza Millennium Building Development sa demareze procedurile de desfiintare a cladirii situata pe strada General Berthelot nr. 11-15.

Dezvoltatorul afirma ca "instiintarea trimisa de Oprescu, dincolo de faptul ca nu respecta dispozitiile legii privind forma si continutul actelor care pot fi emise de un primar si prin urmare nu produce niciun fel de efecte juridice, este hazardata si nu are niciun temei real".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Millennium building bucuresti, #scandal primarie Millennium, #cladiri Bucuresti , #primar general