Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, audiat la DNA in cazul de retrocedari ilegale

Vineri, 18 Iulie 2014, ora 12:33
3822 citiri
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, audiat la DNA in cazul de retrocedari ilegale
Foto: Europa FM

Primarul Bucurestiului, Sorin Oprescu, a fost chemat vineri la audieri la DNA, intr-un dosar privind retrocedarea ilegala a unor terenuri din Baneasa.

"Privesc fapte dintr-un dosar cu suspiciune de retrocedari ilegale din 2005", a declarat Sorin Oprescu la intrarea in sediul DNA, aratand ca retrocedarea ilegala s-ar fi facut pe vremea primarului Adrean Videanu.

Sorin Oprescu a sustinut ca Primaria Capitalei se va constitui parte civila in cauza, pentru recuperarea prejudicului produs institutiei.

In acelasi dosar, vineri a fost chemat si fostul viceprimar al Capitalei, Marcel Nicolaescu. Amandoi au calitatea de martori in dosar.

Potrivit B1 TV, in acest caz sunt cercetati doi directori din Primaria Capitalei care ar fi incercat sa induca in eroare procurorii anticoruptie. DNA ar fi cerut precizari Primariei Capitalei in legatura cu un posibil caz de retrocedare ilegala de terenuri in anii 2004-2005, care a avut ca obiect terenuri din zona Baneasa in valoare de 3,3 milioane de euro.

Sefi din Primaria Capitalei, urmariti penal: Au propus restituirea ilegala a unui teren de langa Herastrau

Cei doi directori ar fi incercat sa formuleze un raspuns oficial al Primariei Capitalei, care insa nu corespundea adevarului, actele fiind insa avizate cu semnatura lui Sorin Oprescu.

"Prin adresa din 26 iunie, Primaria Municipiului Bucuresti a comunicat nu doar ca nu se constituie parte civila in procesul penal, rezervandu-si dreptul de a actiona pe cale civila, ci si ca in prezent nu exista documente care sa contribuie la identificarea si localizarea terenului, neputand fi formulata o concluzie certa, incercandu-se, asadar, inlaturarea probelor administrate in cursul urmaririi penale in scopul de a impiedica sau ingreuna tragerea la raspundere penala a persoanelor cercetate", se arata intr-un comunicat al DNA.

Cei doi directori sunt Andrei Creci, fost sef de serviciu in Directia Juridica a Primariei Capitalei, si Catia-Valentina Falan, fosta sefa de serviciu din aceeasi directie. Amandoi sunt cercetati acum sub control judiciar.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Sorin Oprescu DNA audiere retrocedare, #Oprescu retrocedari ilegale terenuri, #Oprescu Nicolaescu DNA directori , #primar general