Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Primarul Oprescu, pus la zid de preotii din Europa

Joi, 23 Aprilie 2015, ora 12:52
4421 citiri
Primarul Oprescu, pus la zid de preotii din Europa

Episcopii catolici din Europa condamna "abuzurile administrative" ale primarului Capitalei, Sorin Oprescu, in contextul in care municipalitatea refuza desfiintarea cladirii Cathedral Plaza, asa cum a decis instanta.

Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti (ARCB) anunta, intr-un comunicat remis joi Ziare.com, ca la Bucuresti s-au reunit, in perioada 17-21 aprilie, presedintii Conferintelor episcopilor catolici din sud-estul Europei (CCEE).

Pe agenda discutiilor s-a aflat si situatia Catedralei Sf. Iosif, in contextul implinirii a 60 de ani de la declararea acesteia ca monument de arhitectura.

Oprescu, reactie dupa ce a fost reclamat la DNA: Afirmatiile Arhiepiscopiei Catolice, nejustificate si denigratoare

Intr-o declaratie publica, episcopii catolici au subliniat ca "atasamentul actual al primarului general din Bucuresti fata de cauza unui particular, cum este societatea cu asociat unic ce detine cladirea, nu este condamnabila in sine, insa aceasta imbraca haina unui condamnabil abuz al administratiei din momentul in care urmareste sa lase fara efecte o decizie a instantei".

"Suntem convinsi ca si Catedrala romano-catolica Sf. Iosif apartine nu numai cultului romano-catolic, ci intregii comunitati, fiind parte a traditiei religioase, istoriei, culturii si valorii de expresie a popoarelor unite ale Europei, astfel incat trebuie sa i se redea in cel mai scurt timp protectia necesara si sa fie pusa in valoare prin inlaturarea cladirii gigantice", au declarat reprezentantii Bisericii Catolice din Albania, Bosnia si Hertegovina, Grecia, Bulgaria si Romania si monseniorul Duarte da Cunha, secretar general al CCEE.

Sorin Oprescu, plangere penala la DNA pentru ca ar fi format un grup infractional

Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti a anuntat, la finalul lunii martie, ca a depus la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) o plangere penala impotriva lui Sorin Oprescu pe care il acuza de formarea unui grup infractional in legatura cu desfiintarea cladirii Cathedral Plaza.

De asemenea, ARCB a depus plangere si impotriva oamenilor de afaceri Dragos Bilteanu (care in prezent este arestat) si Ioannis Papalekas, cat si impotriva unor angajati ai Primariei Municipiului Bucuresti, potrivit unui comunicat remis la acea vreme Ziare.com.

In replica, Oprescu a spus ca procedurile referitoare la Cathedral Plaza se desfasoara in conformitate cu prevederile legale, iar afirmatiile Arhiepiscopiei Catolice, care l-a reclamat la DNA, sunt nejustificate si denigratoare.

D.R.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#preoti catolici Oprescu, #Oprescu criticat preoti catolici , #primar general