Sorin Oprescu, in fata instantei: S-a cautat cu lumanarea aprinsa. Trebuia sa dispar. Verdictul se da pe 13 mai

Marti, 07 Mai 2019, ora 08:22
5977 citiri
Sorin Oprescu, in fata instantei: S-a cautat cu lumanarea aprinsa. Trebuia sa dispar. Verdictul se da pe 13 mai
Foto: Alexandru Hojda/Mediafax/Hepta.ro

Magistratii vor pronunta o sentinta in dosarul de coruptie al lui Sorin Oprescu in data de 13 mai, decizie care nu va fi definitiva.

Fostul primar al Capitalei a declarat, luni, in fata instantei, in ultimul cuvant, ca dosarul a aparut pentru ca el trebuia "sa dispara".

"Doamna presedinte, am in curand 68 de ani, sunt la apusul carierei.

Am foarte multi tineri pe care i-am crescut. Relaxarea nu e valabila de 3 ani si jumatate. Sa tineti seama, respectuos va rog, de faptul ca in viata mea am avut responsabilitati unde am administrat bugete deosebite fata de celelalte si nu mi-a lipsit niciodata nimic, o spun controalele. (...)

Sper sa analizati, sa puneti in balanta lucrurile bune pe care le-am facut si lucrurile de care sunt acuzat, retinand ca in cei 68 de ani nu am avut nicio sanctiune legata de responsabilitatile pe care le-am avut. Cat am putut sa fac pentru alegatori, pentru bucuresteni, am facut. Lumea va analiza", a spus Sorin Oprescu, in ultimul cuvant.

Totodata, fostul primar al Capitalei a mai sustinut in fata instantei ca dosarul a aparut pentru ca el trebuia "sa dispara".

"Sustin ca s-a cautat cu lumanarea aprinsa, s-a mers pe ideea unei provocari continue de flagrant. Comandantul Arestului Central "beciul domnesc" stia cu 12 zile inainte ca trebuie sa vina Oprescu. Oprescu trebuia sa dispara. Din ce motive, eu intuiesc, dar nu am probe", a mai spus Oprescu.

Instanta va pronunta o decizie pe data de 13 mai. Decizia nu va fi definitiva.

Procurorul a cerut, luni, la ultimul termen din dosarul lui Sorin Oprescu de la Tribunalul Bucuresti, inchisoare cu executare pentru fostul primar al Capitalei, lasand la aprecierea instantei limitele pedepsei.

In 20 noiembrie 2015, procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Sorin Oprescu pentru luare de mita, spalare de bani, abuz in serviciu si constituire a unui grup infractional organizat.

In aceeasi cauza au fost judecati Bogdan Popa, fost sef al Administratiei Cimitirelor, Cristian Stanca, fostul sofer al lui Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, fost sef al Directiei Economice din Primaria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae, fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti de la Portile Bucurestiului, Florin Supeala, fost director adjunct al Centrului, Claudiu Bengalici, administrator al unei societati comerciale, Ion Nita si Romeo Albu.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Bogdan Popa, in calitate de director al Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane, ar fi constituit un grup infractional organizat, la care au aderat ulterior si ceilalti inculpati, care avea ca scop savarsirea de infractiuni de coruptie, mai precis dare si luare de mita, din sume provenite din bugetul Municipiului Bucuresti, grup pe care, de la finalul anului 2013, l-ar fi condus Sorin Oprescu.

Anchetatorii sustin ca, pe masura ce alte persoane, sesizand activitatea grupului, au aderat la acesta in vederea obtinerii unor foloase materiale, in paralel cu demersurile liderului in vederea extinderii activitatii pentru marirea mitei, structura si functionalitatea grupului au suferit modificari, "culminand la finalul anului 2013 cu instalarea unui nou lider (seful autoritatii publice locale executive), crearea unui esalon de secunzi ai sai (o persoana de incredere si fostul lider), dar si a unui palier mai larg al factorilor de decizie necesari din alte institutii".

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Oprescu proces coruptie , #primar general