Sorin Oprescu pe Facebook: De ce este nevoie de referendum

Duminica, 08 Septembrie 2013, ora 15:05
2176 citiri
Sorin Oprescu pe Facebook: De ce este nevoie de referendum
Foto: Facebook/Sorin Oprescu

Edilul general al Capitalei a explicat, duminica, de ce este nevoie de referendumul pentru eutanasierea cainilor, din 6 octombrie. Potrivit acestuia, in acest moment, "cadrul legislativ este ambiguu".

Sorin Oprescu a explicat, pe contul sau de Facebook, in mai multi pasi, de ce este obligatoriu referendumul din octombrie. Astfel, potrivit acestuia,"Ordonanta de urgenta 155, din 2001, privind gestionarea cainilor fara stapan, permite eutanasierea acestora", dar numai "daca, intr-un termen de 7 zile de la capturare, nu au fost revendicati sau adoptati. Legea 227 din 2002 reglementeaza acelasi lucru", mai scrie edilul.

Tot el completeaza ca "in octombrie 2007, fostul senator PC Marius Marinescu s-a batut in Parlament pentru modificarea Legii 205 din 2004 pentru protectia animalelor, iar din ianuarie 2008 aceasta a fost adoptata". Aceasta prevede ca "este interzisa eutanasierea cainilor, a pisicilor si a altor animale, cu exceptia animalelor cu boli incurabile constatate de medicul veterinar", completeaza Sorin Oprescu.

"Daca initial legea lui Marinescu se referea la animalele cu detinator, ea a avut efecte si asupra animalelor fara stapan. Au avut grija ONG-urile de acest lucru", adauga Oprescu.

In acelasi an, mai explica in continuare primarul general, parlamentarii au votat Legea 9 din 2008, care modifica legea 205 din 2004, dar in acelasi sens: sa nu ne permita eutanasierea. Din acel moment, specifica el, "se ingreuneaza si mai mult activitatea, impunand conditii impovaratoare pentru autoritatea locala legate de protectia animalelor".

"In acest moment, suntem in situatia in care putem omori doar cainii bolnavi"

"Ajungem in prezent. In 2011 vine propunerea PDL-ului de modificare a legii 227/2002, care in esenta permitea eutanasierea. Proiectul de lege al PDL-ului a fost atacat la Curtea Constitutionala. Care, in 11 ianuarie 2012, declara eutanasierea neconstitutionala.

Astfel ca, in acest moment, suntem in situatia in care putem omori doar cainii bolnavi, dupa ce medicii veterinari ne scriu pagini intregi de documente care atesta boala incurabila a cainilor", explica edilul.

"Iata ce prevede decizia Curtii Constitutionale nr 1 din 11 ianuarie 2012, publicata in Monitorul oficial in 23 ianuarie 2012: 'Comunitatile nu pot decide in niciun caz eutanasierea cainilor'", conchide el pe reteaua sociala.

Referendumul pentru eutanasierea cainilor maidanezi a fost aprobat, vineri, de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti, el fiind propus de primarul Sorin Oprescu, dupa ce un copil de patru ani a fost ucis de caini in zona unui parc din Capitala.

Referendumul pentru eutanasierea cainilor maidanezi, aprobat

Au votat in favoarea acestui proiect 31 de consilieri, sase au fost impotriva, iar consilierii PDL au parasit sala.

Oprescu si-a sustinut referendumul in Consiliul General - Costurile sunt de 6 milioane

Referendumul din 6 octombrie, despre care Sorin Oprescu admite ca are doar "rol consultativ", "insa este arma pe care o avem la indemana", va costa circa 6 milioane de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Sorin Oprescu referendum caini, #Sorin Oprescu caini maidanezi, #Sorin Oprescu caini vagabonzi, #referendum caini vagabonzi costuri, #legislatie caini vagabonzi eutanasie Romania , #primar general
Comentarii