Theodor Paleologu il compara pe Oprescu cu Ceausescu

Joi, 24 Februarie 2011, ora 23:25
1615 citiri
Theodor Paleologu il compara pe Oprescu cu Ceausescu
Foto: Realitatea TV

Fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu, a declarat, joi, ca primarul Capitalei, Sorin Oprescu, da dovada de o gandire urbanistica ceausista, cu referire la bulevardul Uranus, proiect edilitar caracterizat ca fiind "o enorma tampenie".

"In momentul de fata, in Capitala se intampla lucruri grave. Este vorba despre devastarea pe care a produs-o Primaria Capitalei in zona Buzesti-Berzei. De la Ceausescu si pana la Oprescu, niciodata nu s-a mai demolat atat de mult dintr-odata", a afirmat Paleologu.

Fostul ministru a mai spus despre edilul-sef al Capitalei ca are o atitudine fluctuanta in problema exproprierilor.

"Am cerut, in repetate randuri, primarului Oprescu sa-i exproprieze pe acei distrugatori de patrimoniu, insa nu a facut absolut nimic. In schimb, cand a fost vorba sa exproprieze oameni din zona Buzesti-Berzei-Uranus, a facut-o si a distrus monumente istorice. Pe de o parte, esti barbat, mare super viril, cand e vorba sa distrugi monumente, iar cand e vorba sa le salvezi, dintr-odata barbatia e bleaga", a adaugat Paleologu.

Fostul ministru al Culturii l-a mai atacat pe primarul Capitalei si pe tema bugetului municipalitatii.

"Pentru un pshianalist, bugetul e document. E vorba acolo de penetrari, strapungeri si supralargiri, e o retorica a super-barbatiei, dar as vrea sa stiu unde este aceasta barbatie cand e vorba de protejarea legii, de apararea monumentelor'', a afirmat Paleologu.

Tot Paleologu l-a criticat pe Oprescu si in privinta intentiei municipalitatii de a lega autostrazile A1 si A2. In opinia fostului ministru, materializarea acestui proiect va face "sa avem un trafic de tranzit prin mijlocul Bucurestiului''.

Demolarile realizate de municipalitate pentru a face loc bulevardului Uranus, ca artera de legatura intre Piata Victoriei si Palatul Parlamentului, sunt contestate si de organizatii ale societatii civile.

In acest context, 17 ONG-uri ii cer premierului Emil Boc sa il demita pe actualul ministru al Culturii, Keleme Hunor, pentru "neindeplinirea atributiilor care ii revin in protejarea patrimoniului national".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Theodor Paleologu orin Oprescu, #bulevard Uranus, #Primarie bulevarde Bucuresti , #primar general