Trei recorduri de prost gust pentru Micul Paris

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Duminica, 28 Decembrie 2008, ora 22:01
10394 citiri
Trei recorduri de prost gust pentru Micul Paris
Foto: rgbdesigners.com

Cei mai multi Mosi Craciuni, cel mai lung carnat si cel mai greu tort! Trebuie sa iti lipseasca ori bunul simt ori simtul realitatii sa iti propui sa introduci in istorie, cu astfel de recorduri bufonice, un oras sufocat de trafic, inecat de mizerie si plin de caini vagabonzi.

De ce nu se gandeste domnul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, sa cheme reprezentantii de la Cartea Recordurilor sa omologheze si alte recorduri? Iar daca nu mai are idei, sugestiile i le oferim noi. Ele fac parte din Bucurestiul real, cel pe care il stim, din nefericire, cu totii atat de bine.

Noi propuneri de recorduri pentru Bucuresti

Astfel, Bucurestiul ar putea concura pentru Cartea Recordurilor si cu cele mai aglomerate strazi din lume, cel mai lung timp pierdut in trafic, cei mai smecheri locuitori ai unei capitale, cei mai tupeisti si mai necivilizati soferi, cele mai mizere blocuri, cea mai degradata periferie a unei metropole din lume, cel mai lung timp de executie a unor lucrari publice, cele mai mari tunuri imobiliare, etc...

In acest mod, Sorin Oprescu ar constata ca Bucurestiul poate ocupa un loc de frunte in Cartea Recordurilor si cu lucruri mai serioase, chiar daca doar in sens negativ.

"Eu sunt primarul bestial, care fac totul legal"

Insa, "recordurile" lui Sorin Oprescu nu se opresc aici. Dupa cum singur declara, el este printre putinii primari care au reusit sa economiseasca 49 de milioane de euro dintr-o semnatura. "Eu sunt primarul bestial, care fac totul legal", declara Sorin Oprescu in legatura cu contractele pe care le desfasoara Primaria Bucuresti in acest moment.

Sorin Oprescu este omul declaratiilor socante. Pentru ca efectul recordurilor inregistrate de el in contul Bucurestiului sa tina si mai mult, primarul Capitalei declara in urma cu doua zile ca de acum el se pregateste pentru cutremurul din 2009. Nu vreau sa spun ca riscam, in cazul asta, sa patim ca in povestea cu drobul de sare. Nu, nici pe departe.

O initiativa absolut laudabila. Sa incerci sa previi, o stim din medicina, este mai important chiar decat actiunea in sine de vindecare de dupa producerea unei catastrofe. Dar care cutremur? Cica Institutul National de Seismica ar fi prognozat pentru anul viitor un cutremur major pentru Romania. Presupun ca in Bucuresti ar fi varful de magnitudine, caci altfel nu se explica autosesizarea imediata a doctorului de la Primarie.

Sorin Oprescu risca sa ramana in istoria primarilor Bucurestiului doar cu aceste trei recorduri de o tristete coplesitoare. Daca nu intelege ca modificarile importante in bine ale unui oras se construiesc si se produc in timp, cu munca sustinuta si cu strategii bine gandite si aplicate, Sorin Oprescu risca sa ramana primarul celui mai lung carnat, al celui mai greu tort si a celor mai multi Mosi Craciuni.

Sau primarul autostrazii suspendate si al fantanii arteziene cantatoare de 9 milioane de euro. Sorin Oprescu risca sa ramana, la fel ca si predecesorii sai, primarul care nu a facut nimic pentru oras desi a avut cele mai bune intentii din lume.

Realitatea cruda a Bucurestiului

In tot acest timp, Bucurestiul ramane orasul pe care il stim cu totii. Orasul care ne mananca fiecaruia dintre noi nervii si timpul in fiecare zi, in fiecare minut.

Orice aventurare in inima Capitalei este o condamnare la o avalansa de crize si depresii. De la traficul infernal si pana la mizeria si cainii vagabonzi ce sufoca fiecare strada, alee sau colt de cladire, Bucurestiul nu este decat o suma o haosului si nervozitatii noastre.

Capitala este un rezervor nesecat si infinit de surprize negative. In Capitala toata lumea se grabeste, toata lumea este nervoasa. Toti vor sa isi resolve problemele cat mai repede, inaintea celui din fata.

Care bastinas de-al locului nu a incercat senzatiile tari provocate de o hoarda numeroasa de caini seara, cand se intorcea acasa de la serviciu? Cine nu a simtit fiorii reci din spinare pe care ti-i provoaca o banda de tineri care te inconjoara sfidator de dupa bloc atunci cand, dupa miezul noptii, naiv si neglijent cobori din bloc sa iti cumperi o sticla cu apa?

Toate aceasta fala a recordurilor Bucurestiului este doar o consecinta directa a modei care s-a propagat in intreaga lume de a intregistra cele mai ciudate si mai stupide manifestari intr-o Carte a Recordurilor. Lucrul trist in povestea aceasta este ca primarul Capitalei i-a dat curs si s-a coborat pana acolo incat sa ia in serios niste premii acordate de obicei unor adoloescenti complexati si frustrati.

Aroganta cu care Sorin Oprescu se mandreste cu aceste recorduri este la fel ca si aroganta sfidatoare cu care unii bucuresteni (dar nu numai) isi parcheaza in fata blocului masina de lux pe care au dat de doua sau de trei ori mai mult decat valoarea apartamentului in care stau cu chirie.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#recorduri pentru Bucuresti, #recorduri triste, #Sorin Oprescu, #Primaria Generala Capitala , #primar general