Ultimatum pentru Oprescu, in privinta acceptarii bugetului

Marti, 12 Aprilie 2011, ora 21:00
1608 citiri
Ultimatum pentru Oprescu, in privinta acceptarii bugetului

Primarului general Sorin Oprescu i s-a cerut sa incheie pana joi negocierile privind bugetul Capitalei pe 2011, in caz contrar consilierii majoritatii din CGMB urmand sa convoace o sedinta imediata, a anuntat, marti, viceprimarul Capitalei, Mircea Raicu.

"Ne intelegem pe anumite chestiuni, apoi primarul general revine la starea initiala", a spus Raicu.

Potrivit viceprimarului, principalele neintelegeri pe care le au Oprescu si majoritatea din Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) sunt legate de veniturile pe care municipalitatea prognozeaza ca le va avea.

"Oprescu vrea sa creasca artificial veniturile, adica 150 milioane de la Ministerul Administratiei si Internelor, desi am fost anuntati ca vom primi in acest an doar 24 de milioane. Peste 100 de milioane de lei sunt in plus fata de anul trecut la capitolul de venituri din inchirieri si concesiuni, bani pe care nu avem cum sa-i aducem la buget. Daca acceptam, la rectificare va trebui sa diminuam la capitolul cheltuieli, la energie termica si transport si sa afectam veniturile bucurestenilor", mai spune Raicu.

Oprescu si consilierii PD-L nu s-au inteles in privinta bugetului pe 2011

Potrivit viceprimarului, consilierii pot convoca o sedinta imediata a CGMB care sa nu aiba ca obiect rectificarea bugetului, ci doar modificarile necesare pentru a fi cuprinse amendamentele care au fost adoptate la 28 februarie si care nu apar in forma scrisa a bugetului.

Sorin Oprescu a declarat, tot marti, ca in noua forma a bugetului au fost acceptate mai multe amendamente, dintre care doar 25% ale primarului, restul fiind ale consilierilor democrat-liberali. "Bucurestiul sta pe loc din cauza unui buget halucinant. Astept azi (marti - n.r.) ca sa vad daca PD-L Bucuresti accepta noua forma a bugetului", a mai spus edilul-sef.

Bugetul municipalitatii pe 2011, votat de CGMB la sfarsitul lui februarie, a fost restituit Primariei Capitalei de catre Directia Generala a Finantelor Publice Bucuresti - Trezorerie, in vederea solutionarii mai multor probleme din cuprinsul acestuia.

Prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaei, a afirmat, la randul sau, ca bugetul Capitalei, in forma prezentata institutiei prefectului, pentru a se constata legalitatea sa, contine erori grave, cum ar fi faptul ca nu ia in considerare amendamentele propuse si votate de CGMB.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#oprescu buget capitala, #scandal buget consiliu general, #consiliu general buget Oprescu , #primar general