Viceprimarul Capitalei il ataca pe Oprescu: E disperat sa obtina bani de campanie

Duminica, 30 Octombrie 2011, ora 14:22
1944 citiri
Viceprimarul Capitalei il ataca pe Oprescu: E disperat sa obtina bani de campanie
Foto: Arhiva/ Ziare.com

Viceprimarul Capitalei, Mircea Raicu, il acuza pe Sorin Oprescu de faptul ca, din imprumutul de 800 milioane de euro pentru care acesta cere aprobarea CGMB, 300 milioane ar urma sa fie folositi pentru finantarea campaniei electorale de anul viitor, iar edilul "este disperat sa obtina acesti bani".

"Sorin Oprescu ne cere bani, dar nu doreste sa ne spuna ce va face cu ei. Nu suntem impotriva acestui imprumut, dar primarul trebuie sa justifice pentru ce va folosi banii.

Sorin Oprescu a spus ca 500 milioane euro vor merge catre rostogolirea eurobondurilor care ajung la maturitate in 2015, iar restul catre investitii noi, fara sa explice care sunt acestea. PDL crede ca diferenta de 300 milioane euro reprezinta bani pentru campania electorala a lui Oprescu. [...] Sorin Oprescu este absolut disperat sa obtina acesti bani", a afirmat democrat-liberalul Mircea Raicu.

Viceprimarul a adaugat ca, in conditiile in care in Capitala sunt incepute, in diferite faze, investitii ce se apropie de 3 miliarde de euro, deschiderea de noi investitii ar fi inoportuna.

"Eficient e sa termini ce ai inceput, trebuie ca primarul sa termine cu stilul heirupist si sa renunte la SF-uri", a adaugat el.

Raicu a subliniat ca PDL Bucuresti va fi de acord cu imprumutul solicitat de Oprescu cu doua conditii: banii sa fie folositi pentru plata datoriilor RADET catre Elcen, iar restul sa mearga catre investitii aflate deja in diferite faze de realizare.

Pe de alta parte, viceprimarul a apreciat ca Oprescu minte cand spune ca nu a fost sprijinit de CGMB, "Niciun primar general dupa 1989 nu a avut sprijinul pe care Oprescu l-a avut din partea CGMB. Si nu pentru ca ar fi meritat, ci pentru ca proiectele introduse in CGMB erau ale PDL, necesare orasului. Vom sustine si in continuare toate initiativele primarului care de dovedesc utile pentru Capitala", a spus Raicu, precizand insa ca majoritatea din CGMB condusa de PDL va sanctiona politic si administrativ "toate aberatiile" lui Oprescu.

Luni, consilierul general PDL Calin Murg a declarat ca proiectul de hotarare privind contractarea unor finantari nerambursabile in valoare totala de pana la 800 de milioane de euro nu va fi aprobat nici la urmatoarele sedinte ale Consiliului General al Municipiului Bucuresti, daca nu va fi modificat.

"Exista toata deschiderea pentu ca acest proiect sa fie votat, numai ca nu asa cum arata acum. Am propus chiar sa impartim acest proiect in doua si sa folosim o parte din bani pentru plata esalonata, pe o durata de trei ani, a datoriilor de baza ale RADET", au precizat luni, reprezentantii PDL in Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Cea mai mare parte din cei 800 de milioane de euro, respectiv circa 500 de milioane, ar fi necesara pentru plata imprumutului de obligatiuni contractat de municipalitate in 2005, in mandatul de primar general al lui Adriean Videanu. Restul de bani, respectiv circa 300 de milioane de euro, ar fi avut ca destinatie, potrivit primarului general Sorin Oprescu, investitii publice de interes local. O parte din acesti bani, a spus primarul general Oprescu, ar putea fi folositi ca "tampon", in cazul in care nu ar mai fi resurse financiare pentru subventiile la caldura.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Mircea Raicu viceprimar Bucuresti, #Oprescu campanie 300 milioane, #Raicu Oprescu dipserat campanie , #primar general