Il va primi PSD inapoi pe fiul risipitor?

Luni, 02 Iunie 2008, ora 08:35
3183 citiri
Il va primi PSD inapoi pe fiul risipitor?

PSD a oscilat duminica intre apatia ce s-a prelungit din campanie, intre resemnarea ca Diaconescu s-a clasat de abia al patrulea, pentru a alege apoi, fara ezitare si prin vocea la unison a liderilor sai, solutia sustinerii lui Sorin Oprescu, fiul ratacitor al partidului.

Liderii PSD au decis, fara a se contrazice ca altadata pe marile subiecte, sustinerea lui Oprescu in turul doi, anunta NewsIn.

Liderii PSD si-au exercitat dreptul de vot mai tarziu decat in alti ani. Dupa aceasta "misiune", Mircea Geoana si Cristian Diaconescu au mers la sediul partidului Miron Mitrea, pentru care obiectul exclusiv al atentiei era in acel moment conflictul din Stefanesti-Ilfov. Diaconescu a plecat apoi, cu ai sai consilieri, intr-o plimbare in Herastrau pentru a-i indemna pe oameni sa voteze.

In jurul orei 15.30, candidatul PSD a ajuns la sediul din Kiseleff, unde singurii pesedisti prezenti erau europarlamentarii Titus Corlatean si Rovana Plumb.

In jurul orei 20.00 au inceput sa soseasca la partid cativa dintre liderii PSD care nu erau in teritoriu. Rand pe rand, sosesc cativa europarlamentari si, aproape de inchiderea urnelor, cu doar 10 minute inainte de exit-poll-uri Ion Iliescu, imbracat sport.

Liderii PSD se uita curiosi la estimarile televiziunilor si incep sa comenteze intre ei.Castigarea sectorului doi de catre Ontanu si intrarea lui Darabont la balotaj sunt adevarate victorii, salutate prin aplauze.

Plasarea lui Diaconescu doar pe locul patru nu i-a surprins prea mult. Mai marii PSD inconjurati de ziaristi pe care ii ignora se uita, imobili, la reactiile adversarilor provocate de cele doua sondaje.

In urma aflarii rezultatului, doar Iliescu anunta "Nu e clar ca il vom sprijini pe Oprescu?".

Cristian Diaconescu, pe care ziaristii incepusera sa-l caute prin sediu, apare pe la 21.20 dupa jumatate de ora, timp in care pesedistii au comentat cifrele.

Iliescu, care isi incheiase discursul pentru ziaristi, il zareste si ii strange mana, exemplul fiindu-i urmat si de alti pesedisti, altii incercand sa transmita resemnarea, altii compasiunea.

Intr-un final, pesedistii decid sa mearga afara pentru a se urca pe scena rosie improvizata. De la poza de "familie" Diaconescu lipseste.

Geoana, Nastase, Mitrea anunta apoi intr-un discurs colectivist succesele electorale de pe 1 iunie, ce le vor egala si depasi pe cele anterioare. Doar compasiunea, mai mult sau mai putin sincera, mai pluteste prin aer. "Cristi are toata cariera politica inainte", concluzioneaza prin fraze mestesugiste colegii sai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
Cu un avans de 2,7%, România se numără printre ţările membre UE cu cele mai importante creşteri ale producţiei industriale din blocul comunitar, arată datele publicate, luni, de Oficiul...
Republica Moldova se pregătește pentru alegeri prezidențiale și referendum pentru aderarea la Uniunea Europeană
Republica Moldova se pregătește pentru alegeri prezidențiale și referendum pentru aderarea la Uniunea Europeană
Alegerile prezidenţiale şi referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană (UE), iniţiat de şefa statului, Maia Sandu, vor fi organizate în aceeaşi zi, pe 20 octombrie 2024, a anunţat...
#alegeri, #PSD, #Sorin Oprescu, #Ion Iliescu, #Cristian Diaconescu , #PSD